НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж плаща за услугите на наемен убиец с Биткойн

декември 11, 2022 18:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж плаща за услугите на наемен убиец с Биткойн

Окръжният съд в Берлин осъди мъж на затвор за многократни опити да си осигури услугите на наемен убиец, плащайки с Биткойн (BTC) в тъмната мрежа.

В съобщение, публикувано от берлинската прокуратура се споделя, че 28-годишният обвиняем е бил влюбен в 38-годишен мъж, с когото се запознал онлайн през 2020 г.

През 2021 г. 38-годишният мъж се преместил да живее при партньора си, което накарало обвиняемият да използва насилствен начин, за да прекрати дългосрочната връзка на двойката.

Обвиняемият за първи път се присъединил към сайт за наемни убийства през февруари, а на 7 март направил първата поръчка и депозирал в платформата BTC на стойност $9,000. 

Също така той предоставил информация, включваща името, адреса и снимки на партньора на 38-годишния мъж, искайки убийството да изглежда като инцидент или обир, който не е минал по план.

След това 28-годишният младеж депозирал още Биткойн всеки път, когато убиецът уж не успявал да постигне целта, като до края на март общата депозирана сума била около $24,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн: Какво да следим през следващата седмица


След многобройни оплаквания относно това, че целта все още е жива, администраторът на платформата бил принуден ясно да заяви, че целият уебсайт не е нищо повече от измама и в него не участват истински наемни убийци.

Дейността на обвиняемия била забелязана от журналист, разследващ предполагаеми услуги за убийства под наем в тъмната мрежа. Журналистът събрал информация за опита за наемане на убиец и я споделил на берлинската полицейска служба, което довело до ареста на младежа, извършен на 9 април. 

Според информацията 28-годишният младеж е осъден на четири години и половина затвор, след като се признал за виновен на 8 декември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници таргетират клиенти на FTX

Измамниците се опитват да се възползват от клиентите, като им предлагат потенциално връщане на активите им.

февруари 4, 2023 13:28 2 мин. четене

Арестуваха собственикът на Bithumb в Корея

Собственикът на най-голямата криптоборса в Южна Корея Bithumb е арестуван по обвинения в присвояване.

февруари 2, 2023 14:29 2 мин. четене

Във Великобритания са базирани стотици компании, които извършват крипто и форекс измами

Бюрото за разследваща журналистика (TBIJ) идентифицира 168 компании, обвинени в извършването на измами с криптовалути или форекс във Великобритания.

февруари 1, 2023 13:06 2 мин. четене