НАЧАЛО Алткойни

Мрежата на Solana спря за 7 часа – ето защо

май 1, 2022 13:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мрежата на Solana спря за 7 часа – ето защо

Поддръжници на Solana се втурнаха да коригират мрежата в събота вечер, след като това, което един вътрешен човек нарече “безумно количество данни”, наводни веригата, спирайки блоковото производство.

Ботовете бяха затрупали популярния инструмент за копаене на NFT, известен като Candy Machine по-рано в събота с безпрецедентно цунами от входящ трафик: четири милиона заявки за транзакции и 100 гигабита данни всяка секунда – рекорд за мрежата, каза един източник от фондация Solana.

По все още неясни причини този рояк изтласка валидаторите от консенсус. Производството на блокове стана невъзможно и мрежата спря в 16:32 часа. EST. До 23:00 ч. EST, валидатори (координиращи се чрез Discord каналите на Solana и документ на Google, създаден от един от валидаторите) рестартираха клъстера в слот 131973970.

Съоснователят Анатолий Яковенко, който каза, че е пътувал по време на голяма част от скандалите, признава общността на валидаторите за оглавяването на възстановяването на основната мрежа. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Може ли Cardano (ADA) да се върне на $3 това лято?

За разлика от 17-часовото прекъсване от миналия септември, съботният хард форк за рестартиране не се разреши с нов и подобрен код, попълващ се във валидаторите. Те просто стартираха от мястото, където мрежата спря седем часа преди това.

Подготвяйки се за рестартирането, валидаторите обмисляха дали да внедрят код, който временно да блокира транзакциите на Candy Machine. Някои обсъждаха в Discord дали подобен ход представлява цензура. Независимо от това, това би било ефективно само ако две трети от валидаторите се включат. Изглежда малцина са го направили в събота вечер.

Прекъсването допринесе за дълбок, макар и кратък спад на SOL. Родният токен на Solana падна до 24-часов минимум от $82.9 около три часа след прекъсването, преди да се изкачи обратно до $89, според CoinMarketCap.

Основните разработчици на Solana все още не са диагностицирали какво се е объркало в събота или как атаката е преодоляла съществуващите предпазни мерки, за да попречи на консенсуса, каза член на фондацията пред CoinDesk.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Cardano е оценена „твърде агресивно“, твърдят от Messari

Според неотдавнашен доклад, публикуван от Messari, цената на Cardano (ADA) е „по-агресивна“ в сравнение с показателите за приемане на блокчейна. 

август 9, 2022 12:25 1 мин. четене

Какво правят големите инвеститори в момента?

CoinShares сподели доклад за седмичните притоци и отливи в продуктите им.

август 9, 2022 9:39 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене