НАЧАЛО Блокчейн

Мрежата на Arbitrum прекъсна поради хардуерни проблеми

ЯНУ. 11, 2022 16:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мрежата на Arbitrum прекъсна поради хардуерни проблеми

Мрежата от втори слой на Етериум Arbitrum претърпя второ прекъсване за по-малко от пет месеца след хардуерен проблем.

Arbitrum е отново онлайн към момента на писане, но екипът докладва за известно прекъсване в късните часове на 9-ти януари. Времето на туитовете предполага, че мрежата не е работила около седем часа.


По това време платформата Offchain Labs съобщи, че има някои проблеми със секвенсера, които не позволяваха да се обработват транзакции за периода.


На 10-ти януари Arbitrum пусна доклад, обясняващ какво се е случило, за да се случи прекъсването. "Основният проблем беше хардуерна повреда в нашия основен нод", разкриха от проекта, добавяйки, че резервните копия на секвенсера, които обикновено биха поели контрола, също се провалиха поради текуща актуализация на софтуера.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
5 базирани на NFT блокчейн игри, които могат да нараснат през 2022 г.


Мрежата е проектирана да се върне към Етериум от първи слой за обработка на транзакции, когато има свои собствени проблеми със секвенсера. Въпреки това, в анализа се твърди, че са положени усилия, за да се гарантира, че всички транзакции са потвърдени от секвенсера, преди да излязат офлайн. Общо 284 транзакции, бяха възпрепятствани да бъдат публикувани на Етериум.


Това беше много малък прекъсване в голямата схема на нещата, но екипът напомни на потребителите, че мрежата все още е по същество в бета версия.


"Мрежата Arbitrum все още е в бета версия и ние ще запазим това име, докато има точки на централизация, които все още съществуват в системата."


Екипът заключи, че работи върху по-нататъшното децентрализиране на мрежата с „двоен път за минимизиране на престоя на секвейнсера“, който ще бъде разгърнат през следващите седмици и месеци.


В средата на септември Arbitrum претърпя подобно прекъсване, когато грешка причини блокиране на системата, след като голяма партида транзакции беше изпълнена за кратък период от време.


Според платформата за данни L2beat, Arbitrum е най-популярната мрежа от втори слой в момента с обща заключена стойност от $2.57 милиарда, което ѝ дава пазарен дял на втория слой от 47%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Ето защо Етериум (ETH) ще остане пазарен лидер

Той запази тази титла чрез бума на децентрализираните финанси (DeFi) и незаменими токени (NFT). Въпреки това, имаше сериозни конкуренти, които се пръкнаха с появата на двете нови пространства, които п...
ЯНУ. 25, 2022 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BlackRock подава заявление за блокчейн ETF

IShares Blockchain and Tech ETF проследява инвестиционните резултати от индекс, съставен от компании, участващи в „разработването, иновациите и използването на блокчейн и крипто технологии“ в САЩ и др...
ЯНУ. 24, 2022 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polkadex се стреми да спечели парачейн слот на Polkadot

Проектът, базиран на Substrate, обяви кампания за групови заеми, която ще стартира този месец. Общността се насърчава да заема токени DOT на Polkadex, за да осигури достатъчно средства за успешна офер...
ЯНУ. 23, 2022 18:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света