НАЧАЛО Блокчейн

Мрежата на Arbitrum прекъсна поради хардуерни проблеми

януари 11, 2022 16:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мрежата на Arbitrum прекъсна поради хардуерни проблеми

Мрежата от втори слой на Етериум Arbitrum претърпя второ прекъсване за по-малко от пет месеца след хардуерен проблем.

Arbitrum е отново онлайн към момента на писане, но екипът докладва за известно прекъсване в късните часове на 9-ти януари. Времето на туитовете предполага, че мрежата не е работила около седем часа.

По това време платформата Offchain Labs съобщи, че има някои проблеми със секвенсера, които не позволяваха да се обработват транзакции за периода.

На 10-ти януари Arbitrum пусна доклад, обясняващ какво се е случило, за да се случи прекъсването. “Основният проблем беше хардуерна повреда в нашия основен нод“, разкриха от проекта, добавяйки, че резервните копия на секвенсера, които обикновено биха поели контрола, също се провалиха поради текуща актуализация на софтуера.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
5 базирани на NFT блокчейн игри, които могат да нараснат през 2022 г.

Мрежата е проектирана да се върне към Етериум от първи слой за обработка на транзакции, когато има свои собствени проблеми със секвенсера. Въпреки това, в анализа се твърди, че са положени усилия, за да се гарантира, че всички транзакции са потвърдени от секвенсера, преди да излязат офлайн. Общо 284 транзакции, бяха възпрепятствани да бъдат публикувани на Етериум.

Това беше много малък прекъсване в голямата схема на нещата, но екипът напомни на потребителите, че мрежата все още е по същество в бета версия.

Мрежата Arbitrum все още е в бета версия и ние ще запазим това име, докато има точки на централизация, които все още съществуват в системата.

Екипът заключи, че работи върху по-нататъшното децентрализиране на мрежата с „двоен път за минимизиране на престоя на секвейнсера“, който ще бъде разгърнат през следващите седмици и месеци.

В средата на септември Arbitrum претърпя подобно прекъсване, когато грешка причини блокиране на системата, след като голяма партида транзакции беше изпълнена за кратък период от време.

Според платформата за данни L2beat, Arbitrum е най-популярната мрежа от втори слой в момента с обща заключена стойност от $2.57 милиарда, което ѝ дава пазарен дял на втория слой от 47%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене

Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с още едно забавяне при финализирането на транзакциите.

май 13, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.