НАЧАЛО Други

Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

юни 15, 2018 20:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

Окръг в щата Монтана няма да вземе окончателно решение дали да спре нови и разширени инициативи за крипто копаене до поне август.

Комисията на окръг Мисула проведе публично изслушване в четвъртък, целящо да вземе решение за предложено едногодишно преустановяване на нови инициативи за крипто копаене, но отложи решението, тъй като беше решено, че е необходима повече информация за да се достигне до решение.

Докато привържениците на крипто копаенето твърдят, че подобни операции създават работни места за местните жители, други изразиха опасения, че шумът, генериран от дейността, може да подкопае стойностите на местните имоти. Също така е възможно прекомерното потребление на енергия може да доведе до повишаване на цените на електроенергията.

След изслушването окръжните комисарите Жан Къртис и Кола Роули отбелязаха, че ще е необходимо повече образование и аутсорсинг преди издаването на мораториума. Това е защото комитетът все още не разбира напълно всички потенциални бъдещи последици.

Преди една година Монтана стана първият щат в САЩ, предоставил публични средства на проект за крипто копаене, за да работните места. Щатското правителство отпусна безвъзмездна помощ от 416 000 щатски долара в окръг Мисула през юни миналата година, за да подкрепи Spokane.

Подобно на съседният щат Вашингтон, Монтана е привлекателен щат за крипто копачите.  Студеното време намалява необходимостта от изкуствено охлаждане на минни съоръжения и по-достъпни разходи за енергия, се казва в доклада.

Но наскоро официални представители от двата окръга във Вашингтон – Майсън и Челан – заявиха, че временно са прекратили приемането на нови заявления от проекти за крипто добив. Това се дължи на потреблението на електричество, свързано с такива операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене