НАЧАЛО Други

Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

юни 15, 2018 20:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

Окръг в щата Монтана няма да вземе окончателно решение дали да спре нови и разширени инициативи за крипто копаене до поне август.

Комисията на окръг Мисула проведе публично изслушване в четвъртък, целящо да вземе решение за предложено едногодишно преустановяване на нови инициативи за крипто копаене, но отложи решението, тъй като беше решено, че е необходима повече информация за да се достигне до решение.

Докато привържениците на крипто копаенето твърдят, че подобни операции създават работни места за местните жители, други изразиха опасения, че шумът, генериран от дейността, може да подкопае стойностите на местните имоти. Също така е възможно прекомерното потребление на енергия може да доведе до повишаване на цените на електроенергията.

След изслушването окръжните комисарите Жан Къртис и Кола Роули отбелязаха, че ще е необходимо повече образование и аутсорсинг преди издаването на мораториума. Това е защото комитетът все още не разбира напълно всички потенциални бъдещи последици.

Преди една година Монтана стана първият щат в САЩ, предоставил публични средства на проект за крипто копаене, за да работните места. Щатското правителство отпусна безвъзмездна помощ от 416 000 щатски долара в окръг Мисула през юни миналата година, за да подкрепи Spokane.

Подобно на съседният щат Вашингтон, Монтана е привлекателен щат за крипто копачите.  Студеното време намалява необходимостта от изкуствено охлаждане на минни съоръжения и по-достъпни разходи за енергия, се казва в доклада.

Но наскоро официални представители от двата окръга във Вашингтон – Майсън и Челан – заявиха, че временно са прекратили приемането на нови заявления от проекти за крипто добив. Това се дължи на потреблението на електричество, свързано с такива операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене