НАЧАЛО Блокчейн

Moneygram пусна крипто към фиат услуга на мрежата Stellar

11.06.2022 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Moneygram пусна крипто към фиат услуга на мрежата Stellar

Компанията за парични преводи MoneyGram стартира своята услуга, базирана на Stellar, след месеци на тестване.

Компанията за парични преводи MoneyGram със седалище в Далас обяви стартирането на услуга за превод на криптовалути в партньорство с Фондацията за развитие на Stellar (SDF).


Услугата е въведена на няколко основни пазара за парични преводи, включително Филипините и САЩ. Oчаква се до края на годината тя да стартира в още държави.  


Потребителите ще могат да конвертират фиатни валути, като например щатски долари или евро, в криптовалутни токени.        


Kонкурентът на Ripple официално обедини сили с MoneyGram през октомври миналата година, за да пилотира незабавни преводи на криптовалути с помощта на стабилната монета USD Coin (USDC) на Circle. 


Втората по големина стабилна монета, обвързана с долара, заработи в мрежата на Stellar още през февруари 2021 г. MoneyGram и Stellar започнаха да работят по съвместния проект през март миналата година. 


Сега, когато услугата е пусната в няколко държави след месеци на тестване, се очаква тя да стимулира финансовото приобщаване в районите с небанкирано население.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Забраната за добив на крипто в Ню Йорк привлече сериозни критики

Блокчейн консултантът Ellipic също обяви, че си партнира с MoneyGram, за да предостави на компанията решения за блокчейн анализ.


Главният изпълнителен директор на Stellar Development Foundation Денел Диксън подчерта, че около 2 млрд. души трябва да използват пари в брой, тъй като нямат достъп до цифровата икономика.


MoneyGram беше принудена да прекъсне широко рекламираното си партньорство с блокчейн компанията Ripple, след като последната беше изправена пред съда от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Компанията използваше решенията на Ripple за ликвидност при поискване (ODL) за търговия с чуждестранна валута (FX).

С повече от 350,000 локации на агенти по целия свят, MoneyGram може да даде така необходимия тласък на приемането на крипто.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.