НАЧАЛО Блокчейн

Moneygram пусна крипто към фиат услуга на мрежата Stellar

юни 11, 2022 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Moneygram пусна крипто към фиат услуга на мрежата Stellar

Компанията за парични преводи MoneyGram стартира своята услуга, базирана на Stellar, след месеци на тестване.

Компанията за парични преводи MoneyGram със седалище в Далас обяви стартирането на услуга за превод на криптовалути в партньорство с Фондацията за развитие на Stellar (SDF).


Услугата е въведена на няколко основни пазара за парични преводи, включително Филипините и САЩ. Oчаква се до края на годината тя да стартира в още държави.  


Потребителите ще могат да конвертират фиатни валути, като например щатски долари или евро, в криптовалутни токени.        


Kонкурентът на Ripple официално обедини сили с MoneyGram през октомври миналата година, за да пилотира незабавни преводи на криптовалути с помощта на стабилната монета USD Coin (USDC) на Circle. 


Втората по големина стабилна монета, обвързана с долара, заработи в мрежата на Stellar още през февруари 2021 г. MoneyGram и Stellar започнаха да работят по съвместния проект през март миналата година. 


Сега, когато услугата е пусната в няколко държави след месеци на тестване, се очаква тя да стимулира финансовото приобщаване в районите с небанкирано население.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Забраната за добив на крипто в Ню Йорк привлече сериозни критики

Блокчейн консултантът Ellipic също обяви, че си партнира с MoneyGram, за да предостави на компанията решения за блокчейн анализ.


Главният изпълнителен директор на Stellar Development Foundation Денел Диксън подчерта, че около 2 млрд. души трябва да използват пари в брой, тъй като нямат достъп до цифровата икономика.


MoneyGram беше принудена да прекъсне широко рекламираното си партньорство с блокчейн компанията Ripple, след като последната беше изправена пред съда от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Компанията използваше решенията на Ripple за ликвидност при поискване (ODL) за търговия с чуждестранна валута (FX).

С повече от 350,000 локации на агенти по целия свят, MoneyGram може да даде така необходимия тласък на приемането на крипто.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене