НАЧАЛО Блокчейн

MoneyGram и Stellar стартират пилотна програма за трансгранични плащания

ноември 20, 2021 10:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MoneyGram и Stellar стартират пилотна програма за трансгранични плащания

По-рано този месец се появи споразумение за партньорство, при което притежателите на Stellar ще имат достъп до местоположенията на Moneygram, за да обменят USDC за фиат и обратно, лично. Moneygram има над 350,000 локации в 200 страни.

Главният изпълнителен директор на Stellar Денел Диксън каза, че това е огромно постижение за Stellar, тъй като ефективно свързва блокчейн и физическия свят.

Оттогава Stellar обяви стартирането на пилотна програма в САЩ за изпробване на тази функционалност.

Moneygram изпробва пилотна схема на Stellar

И Moneygram, и Stellar работят по интеграции, за да позволят парично финансиране и изплащане в местна валута със Stellar USDC.

Пилотна програма в САЩ вече е на живо за парични депозити и тегления в участващи локации на Moneygram. Те добавят, че потребителите на Stellar могат също да изпращат пари международно и да обменят USDC за всяка парична валута, поддържана от Moneygram.

MoneyGram и SDF постигнаха първия важен етап в партньорството, като стартираха пилотен модел за внасяне и теглене на пари в реално време в САЩ.

Участниците вече могат да депозират пари в своите дигитални портфейли на участващи локации на MoneyGram и да изпращат междунарони плащания чрез Stellar USDC. 

Moneygram е донякъде определящ тенденциите, тъй като фирмата е една от първите компании за финансови услуги, които разпознават и приемат блокчейн технологията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Acala спечели първият парачейн аукцион на Polkadot

Първо, с Ripple, през 2019 г., когато Moneygram използва платформата xRapid за сетълмент на трансгранични плащания. Това по-късно приключи в резултат на съдебния процес на SEC, в който американският регулатор твърди, че Ripple са продали нерегистрирани ценни книжа в лицето на токена XRP.

Интеграция със Stellar

Като мрежа с отворен код всеки може да се интегрира със Stellar, за да гради на блокчейна. За това са налични редица документи и ресурси. Stellar препраща заинтересованите страни към:

  • Зрели и добре документирани SDK на множество езици за програмиране.
  • Добре проектиран набор от протоколи зa екосистемата Stellar (SEP).
  • Изобилие от създадени от SDF API, инструменти и документация.
  • Фирмата активно насърчава разработчиците да разгледат и оценят предимствата на интегрирането на блокчейна Stellar

Що се отнася до разширяването на пилотната програма за САЩ, Stellar казват, че пълното внедряване ще се случи следващата година, като към схемата са добавени 11 нови пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Фиатните пари са в опасност – какво е решението? – Рей Далио

Известният хедж фонд мениджър даде интересно предложение, което предполагаемо гарантира покупателната способност на потребителите.

февруари 3, 2023 20:00 2 мин. четене

MicroStrategy отчита загуба за четвъртото тримесечие

Компанията заяви, че нетната загуба е била повлияна от разходи за обезценка на дигитални активи в размер на $197.6 милиона.

февруари 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

99-годишният Чарли Мънгър отново разкритикува криптовалутите

Известният криптоскептик и милиардер Чарли Мънгър поднови критиките си към дигиталните активи, като призовава регулаторните органи на САЩ да забранят криптовалутите.

февруари 3, 2023 17:00 2 мин. четене