НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Monex Group иска да се присъедини към асоцияцията Libra

ЮЛИ. 26, 2019 18:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Monex Group иска да се присъедини към асоцияцията Libra

Monex Group Inc., собственик на Coincheck, планира да се присъедини към проекта за криптовалута на Facebook Libra.

Доклад от Cointelegraph Japan от 26-ти юли, разкрива, че главният изпълнителен директор на Monex Group Оки Мацумото обяви, че компанията е подала заявление за присъединяване към асоциацията Libra.


Това стана по време на пресконференция за финансовите резултати на Monex през второто тримесечие на 2019 година, което се състоя по-рано тази седмица.


Асоциацията Libra е новосъздаденият, независим консорциум за управление на планираната криптовалута на Facebook. В момента асоциацията преговаря с множество други потенциални членове - включително Visa, Uber, Mastercard и eBay.


Членовете на асоциацията трябва да платят 10 милиона долара за членство. Съобщава се, че Мацумото твърди, че се замисля сериозно, но в крайна сметка той се изказа позитивно за проекта:


Мисля, че Libra има голям потенциал, така че искам да мисля положително.


Президентът на Monex Group заяви, че заявлението ще бъде разгледано първоначално в края на август и че компанията най-накрая ще реши дали да се присъедини към асоциацията до края на септември. 


Въпреки това Мацумото призна, че този график може да се промени предвид интензивния регулаторен контрол на проекта, особено от страна на правителството на САЩ. Ако Monex Group се присъедини към асоциацията, тя ще бъде първата японска компания, която ще направи това.


Според съобщенията, Мацумото е обърнал внимание на положителния потенциал на Libra за разширяване на финансовото приобщаване в области като трансграничните парични преводи и дарения за нововъзникващите икономики. 


Той отбеляза, че “псевдо-валутите бушуват” в Япония, като предложи, че е по-добре да си сътрудничат с големи, уважавани играчи, за да насърчат доверието към криптовалутите и тяхното приемане:


Колкото повече се опитвате да спрете виртуалната валута, толкова повече ще отидете под земята. Мисля, че тази тенденция ще засили идеята, че надеждните оператори са по-добри.


Според съобщения той добави - във връзка с VISA и MasterCard - “Има ли още надеждни оператори?”


Както се съобщава, ново проучване на CivicScience разкри, че само 2% от американците вярват в Libra на Facebook повече от Биткойн.


По-рано този месец Банковата комисия на американския Сенат разпитва Libra, като се акцентираха проблеми като неприкосновеността на личните данни, доверието и спазването на нормативните изисквания.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Libra е неудобство за законодателите
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Tron mainnet с над 3,5 милиона потребителя

От стартирането на "Sun Network", дo  доминирането на DApp пространството и завършването на инициативата  2.0 с Tether, фондацията на Джъстин Сън може да се похвали с поредица от успешни проекти през ...
АВГ. 19, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се запътва към $ 11,000, алткойните се възстановяват

Биткойн се насочва към 11,000 долара тази сутрин, като понеделник донесе почти 5% печалба.Изглежда пазарите реагират на новините. Binance планира да пусне своя собствена монета в отговор на Facebook и...
АВГ. 19, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Litecoin може скоро да се покачи въпреки натиска на продажбите

Движенията вероятно са вследствие на неотдавнашния му халвинг и скорошна атака (dust attack), която оказва влияние върху близо 300,000 LTC адреси на Binance.Въпреки намаляващия оптимизъм около LTC, ан...
АВГ. 19, 2019 10:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Trends: Американците са по-заинтересовани от XRP отколкото от Биткойн

Основното, което ни показва това, е, че Ripple навлиза в мейнстрийм много по-бързо отколкото всички предполагахме.Дори и така, потребителите на Google извън САЩ, които се интересуват от криптовалути, ...
АВГ. 19, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света