НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Monex Group иска да се присъедини към асоцияцията Libra

ЮЛИ. 26, 2019 18:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Monex Group иска да се присъедини към асоцияцията Libra

Monex Group Inc., собственик на Coincheck, планира да се присъедини към проекта за криптовалута на Facebook Libra.

Доклад от Cointelegraph Japan от 26-ти юли, разкрива, че главният изпълнителен директор на Monex Group Оки Мацумото обяви, че компанията е подала заявление за присъединяване към асоциацията Libra.


Това стана по време на пресконференция за финансовите резултати на Monex през второто тримесечие на 2019 година, което се състоя по-рано тази седмица.


Асоциацията Libra е новосъздаденият, независим консорциум за управление на планираната криптовалута на Facebook. В момента асоциацията преговаря с множество други потенциални членове - включително Visa, Uber, Mastercard и eBay.


Членовете на асоциацията трябва да платят 10 милиона долара за членство. Съобщава се, че Мацумото твърди, че се замисля сериозно, но в крайна сметка той се изказа позитивно за проекта:


Мисля, че Libra има голям потенциал, така че искам да мисля положително.


Президентът на Monex Group заяви, че заявлението ще бъде разгледано първоначално в края на август и че компанията най-накрая ще реши дали да се присъедини към асоциацията до края на септември. 


Въпреки това Мацумото призна, че този график може да се промени предвид интензивния регулаторен контрол на проекта, особено от страна на правителството на САЩ. Ако Monex Group се присъедини към асоциацията, тя ще бъде първата японска компания, която ще направи това.


Според съобщенията, Мацумото е обърнал внимание на положителния потенциал на Libra за разширяване на финансовото приобщаване в области като трансграничните парични преводи и дарения за нововъзникващите икономики. 


Той отбеляза, че “псевдо-валутите бушуват” в Япония, като предложи, че е по-добре да си сътрудничат с големи, уважавани играчи, за да насърчат доверието към криптовалутите и тяхното приемане:


Колкото повече се опитвате да спрете виртуалната валута, толкова повече ще отидете под земята. Мисля, че тази тенденция ще засили идеята, че надеждните оператори са по-добри.


Според съобщения той добави - във връзка с VISA и MasterCard - “Има ли още надеждни оператори?”


Както се съобщава, ново проучване на CivicScience разкри, че само 2% от американците вярват в Libra на Facebook повече от Биткойн.


По-рано този месец Банковата комисия на американския Сенат разпитва Libra, като се акцентираха проблеми като неприкосновеността на личните данни, доверието и спазването на нормативните изисквания.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Изпълнителният директор на PayPal разкри защо се оттегли от Libra
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Истанбул хард форкът вече е пуснат

Процесът завърши в 0:25 UTC в неделя. Истанбул е осмия хард форк като цяло, като първите промени в кода бяха одобрени през юни 2019 г. (Eth 2, основният преход на мрежата към PoS, се очаква през 2021 ...
ДЕК. 9, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сравниха копаенето на Етериум с комунизъм

Спорно решениеТази увеличаваща се трудност (наричана още "Ледена епоха") е парче код, който има за цел изкуствено да забави издаването на Етериум монети чрез постепенно увеличаване на трудността на...
ДЕК. 7, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може анонимно да се изпраща Етериум за под $1

Групирането на Етериум транзакциите намалява разходите за gasПроектът Nightfall предлага използването на ZK-Snarks, технологията, съвместима с Eтериум, за покриване на транзакции. Освен това, екипъ...
ДЕК. 6, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света