НАЧАЛО Други

Какво се случи по време на изслушването на Сената за крипто проекта на Facebook? (ВИДЕО)

ЮЛИ. 17, 2019 13:34 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво се случи по време на изслушването на Сената за крипто проекта на Facebook? (ВИДЕО)

Дейвид Маркъс, ръководителят на блокчейн отдела на Facebook, се сблъска с какофония от страх, несигурност и съмнение, докато защитаваше плана на социалната медия да пусне своята дигитална валута Libra.

Той се изправи пред Сената на САЩ във вторник, след като идеята на гиганта породи критики от широк кръг регулатори и законодатели от целия свят.

 

Американският сенатор от Охайо, Шеръд Браун, даде началото на двучасовото изслушване, наричайки Facebook „опасен“ и недостоен за доверието на американците. Всъщност, неговите забележки започнаха продължителен разпит, който се фокусираше предимно върху историческите грешки на Facebook във връзка с поверителността, а не върху спецификата на самия проект. Той обърна внимание на теми от Cambridge Analytica до расовите кланета в Мианмар.

 

"Facebook демонстрира скандал след скандал, като по този начин доказва, че не заслужава нашето доверие", каза Браун.

 

Маркъс се oпитваше да се придържа към разговорите за Facebook, отбелязвайки още веднъж, че социалната медия не е единственият член на така наречената Libra Association, подкрепяща криптовалутата и че други членове, включително PayPal и Visa, ще държат властта на компанията в мрежата под контрол.