НАЧАЛО Алткойни

Може ли Етериум да се представи по-добре от Биткойн през втората половина на 2023?

август 27, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли Етериум да се представи по-добре от Биткойн през втората половина на 2023?

След като играеше второстепенна роля през първите шест месеца на годината, сега Етериум (ETH) пое лидерството над Биткойн (BTC) по отношение на представянето на цените през втората половина на 2023 г.

Важен индикатор на веригата демонстрира подобрените инвеститорски настроения около цената на Етериум в последно време.

Цената на ETH отбеляза ръст от 58% през първата половина на 2023 г., като се повиши от $1,200 на 1 януари до $1,900 на 30 юни. За разлика от това, Биткойн отбеляза ръст от 83%, надминавайки не само ETH, но и други забележителни рискови активи на традиционните финансови пазари.

Въпреки че е отрицателен, докладът за представянето на цените на криптовалутите за втората половина на 2023 г. показва спад от -13% до -15% в полза на Етериум. Може ли основната платформа за смарт договори да се завърне през втората половина на годината?

Като се има предвид ролята на Етериум като изтъкнат алткойн, цената на ETH може да продължи да се представя по-добре от тази на BTC през втората половина на 2023 г., ако тази тенденция се запази.

След бурния срив на алткойн пазара през миналата седмица Етериум е на прага да навлезе във фаза на възстановяване. Според дневните данни за индекса на относителната сила, RSI на ETH се e изкачил над критичната граница от 30, като на 24 август за кратко достигна 33.

Индексът на относителната сила оценява силата и инерцията на текущото ценово движение на даден актив. Когато RSI се издигне над нивото 30 отдолу след значителна ценова корекция, това показва нарастващ бичи импулс.

Настоящото състояние на свръхпродажба може да доведе до бичи обрат за ETH през следващите дни. Освен това, тъй като Биткойн губи позиции спрямо алткойните, то цената на Етериум е позиционирана благоприятно, за да продължи да изпреварва BTC през следващите месеци.

Тъй като през втората половина на 2023 г. Етериум привлича повече внимание от страна на инвеститорите, цената му вероятно ще покаже по-голяма устойчивост в условията на широко разпространен пазарен страх, несигурност и съмнение (FUD).

Данните за вход/изход на пари около цената, илюстриращи разпределението на входните цени на настоящите притежатели на ETH, допълнително подчертават тази идея.

Тя разкрива, че 5.11 милиона инвеститори са закупили 7.04 милиона ETH токени около средната цена от $1,580. Това би могло да осигури значителна подкрепа, особено ако крипто инвеститорите запазят фокуса си върху алткойн пазарите.

Ако мечките обаче успеят да пробият това ниво на съпротива, цената на Етериум може да падне под $1,500 за първи път от март 2023 г. насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор превърна едва $18 в невероятните $1.5 милиона

На 27 октомври 2020 г. ранен инвеститор придоби над 200 милиарда Шиба Ину (SHIB) токена. По време на тази инвестиция активът се оценяваше на приблизително $0.000000000084245, като в цената му за търговия имаше десет нули.

септември 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира кои ще са водещите токени за 2023: BNB, XRP и VC Spectra

ChatGPT идентифицира три топ токена – XRP, BNB и VC Spectra – като най-добри инвестиционни решения. Коя е най-добрата криптовалута, която да купите за печалби през четвъртото тримесечие?

септември 26, 2023 12:39 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.