НАЧАЛО Биткойн

Може ли Биткойн да елиминира корупцията ? – според А. Гладщайн

февруари 22, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли Биткойн да елиминира корупцията ? – според А. Гладщайн

Според Алекс Гладщайн, главен стратегически директор на Фондацията за правата на човека и виден защитник на Биткойн, водещата криптовалута може да помогне за предотвратяване на корупцията и тиранията поради децентрализирания си характер.

Гладщайн твърди, че използването на фиатни валути е допринесло за разпадането на демокрациите, а BTC може да помогне за решаването на този проблем.

Алекс Гладщайн, главен стратегически директор на Фондацията за правата на човека смята, че децентрализираният характер на Биткойн може да действа като бариера срещу корупцията и тиранията особено в страни, където хората живеят “под авторитарно управление”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Проучване посочва върху какво могат да се фокусират крипто компаниите


Според Гладщайн Биткойн олицетворява свободата на словото, правата на собственост и отворените капиталови пазари, които са задушаващи за едно тиранично правителство, което често се нуждае от цензура, конфискация и затворени капиталови пазари.

Гладщайн прогнозира, че все повече хора ще се насочват към Биткойн като алтернатива, когато имат технически и ликвидни проблеми с традиционните финансови услуги. Биткойн може да се превърне в оръжие срещу правителствената корупция като възприеме набирането на средства чрез блокчейн и избегне авторитарните репресии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене