НАЧАЛО Алткойни

Могат ли да повлияят ликвидациите на FTX на Етериум?

07.02.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Могат ли да повлияят ликвидациите на FTX на Етериум?

Според Spot On Chain Етериум (ETH) е бил сред криптовалутите, продадени от вече несъществуващата криптоборса FTX и нейната сестринска компания Alameda.

Съобщава се, че компаниите са прехвърлили 1,000 ETH на Coinbase като част от продажбата. Въпреки това Етериум не беше единствената криптовалута, засегната от тази сделка.

Другите участвали криптовалути са ALPHA, POWR, NEXO и др. Тази продажба беше само една от многото, в които FTX и Alameda участваха напоследък.

Въпреки че е изправен пред натиск от продажби, ETH успя да задържи позициите си. Към момента на писане на статията цената му възлиза на $2,360.

Що се отнася до натрупването/разпределението (A/D), индикаторът разкрива тенденция на по-повече натрупване и ако то продължи да се увеличава, цената на ETH може да отбележи краткосрочно покачване до $2,500. Обратно, спада на съотношението A/D би означавало разпределение, което потенциално би обърнало ETH в меча посока с възможен спад до $2,215.

Индикациите от индекса на паричните потоци (Money Flow Index – MFI) обаче предполагат друго. С MFI от 72.22 натискът за покупка на Етериум изглежда достатъчно силен, за да подкрепи цената му над $2,300.

При преглед на съотношението на пазарната стойност към реализираната стойност (MVRV), което дава представа за това дали дадена криптовалута има справедлива, подценена или надценена цена.

Съотношение MVRV от 3.7 обикновено сигнализира за ценови върхове, докато съотношение под 1 предполага потенциални ценови дъна. Според данните на Glassnode коефициентът MVRV на ETH е 1.51 към момента на изготвяне на статията, което показва справедлива стойност за алткойна.

Това предполага, че дългосрочните перспективи на ETH остават бичи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Крипто пазарът скоро ще се радва на Етериум ETF – Джим Креймър

Уважаваният пазарен анализатор и телевизионен водещ Джим Креймър изрази надежда за бъдещата траектория на борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум, като прогнозира обещаващи перспективи, напомнящи успеха на Биткойн ETF.

29.02.2024 10:00 2 мин. четене

Ето коя меме криптовалута може да докара значителни печалби според топ анализатор

Стратег в областта на криптовалутите, известен с псевдонима Bluntz, е открил интригуваща инвестиционна възможност на фона на настоящата пазарна динамика.

29.02.2024 9:00 1 мин. четене

Как се копае Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) наскоро отбеляза значителен скок в цената си, като през последните 24 часа тя нарасна с 15% и премина границата от $0.1, търгувайки се за около $0.11 към момента на писане на статията, което доведе до печалби за над 70% от притежателите ѝ.

28.02.2024 20:19 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.