НАЧАЛО Други

Множество крипто канали в YouTube бяха изненадващо закрити

май 11, 2022 15:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Множество крипто канали в YouTube бяха изненадващо закрити

Без никакво обяснение популярната платформа за споделяне на видео YouTube забрани множество канали, фокусирани върху крипто през уикенда.

YouTube закрива Web3 и крипто образователни канали без обяснение

В туит в неделя, Bankless, канал в YouTube, посветен на пускането на съдържание и интервюта, свързани с Етериум, разкри за изненада на своите 150,000 абонати, че каналът му е бил закрит. Bankless разкри в туита, че популярната платформа за социални медии не ги е уведомила, преди да деактивира канала си и да свали над 10,000 часа от тяхното съдържание.

В резултат на това каналът привлече своите 188,000 последователи в Twitter, за да привлече вниманието на YouTube. В последващ туит, Bankless също призова изпълнителния директор на YouTube Сюзън Войчицки да коригира ситуацията. Туитът гласеше: „Уважаеми Сюзън Войчицки, главен изпълнителен директор на YouTube, моля, възстановете акаунта в BanklessHQ, за да може нашата общност да възобнови да получава висококачествено образователно съдържание.“

Както се оказва, Bankless не беше единственият фокусиран върху крипто канал, забранен по това време. Докладите потвърдиха, че платформата също е затворила поне три други канала в YouTube. Някои от идентифицираните акаунти включват Gabriel Haines, Optimism и Crypto Love.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Въпреки че Optimism все още не е потвърдил забраната, Gabriel Haines и Crypto Love се обърнаха към Twitter, за да се справят със ситуацията, като Crypto Love призова екипа на YouTube да отмени забраната. За съжаление, само Bankless е видял своя канал възстановен към момента на публикуване. В момента екипът на YouTube заяви, че проучва ситуацията с другите акаунти, за които се смята, че са засегнати, и все още не е публикувало изявление относно причината за забраната.

Отговорът на крипто общността и аргументът за Web3

Не е изненадващо, че няколко последователи на Bankless бяха недоволни от ситуацията, тъй като мнозина отбелязаха, че платформата на социалните медии поне дължи на канала Bankless обяснение за действията си. 

Следователно, основателят на Bankless Райън Адамс сподели в Twitter: „Те могат да ви ‘деплатформират’ по всяко време по всякаква причина и не е нужно да ви казват защо. Ето защо имаме нужда от Web3.”

Основателят на Aave Стани Кулечов също сподели мнението си за ситуацията, като каза: „Всички трябва да преминем към Web3, за да запазим свободата си на словото“.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене