НАЧАЛО Други

Много от крипто проектите ще се провалят, според Марк Кюбан

май 11, 2022 10:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Много от крипто проектите ще се провалят, според Марк Кюбан

Биткойн се понижи значително през последните 24 часа в поредната седмица на тежки загуби, а инвеститорът милиардер Марк Кюбан казва, че болката тепърва започва за крипто пазарите.

Звездата от Shark Tank каза на своите 8.6 милиона последователи в Twitter, че криптовалутите преминават през същата фаза, която интернет направи в началото на 2000-те, когато безброй стартъпи с малко или никаква полза бяха закрити.

Според Кюбан, крипто индустрията, по-специално платформите за смарт договори, трябва да започнат да се фокусират върху това как да се подобрят бизнес моделите, за да оправдаят някои от големите си пазарни оценки.

„Крипто преминава през затишието, през което премина интернет. След първоначалната поява на вълнуващи приложения, NFT, DeFi, P2E (play-to-earn), видяхме фазата на имитация, тъй като веригите субсидираха движението на тези приложения към своите вериги (чрез субсидии за честотна лента и съхранение от стартъпи през 2000-те).

Това, което не сме виждали, е използването на смарт договори за подобряване на представянето на бизнеса и рентабилността. Когато предприятията могат да използват смарт договори, за да получат конкурентно предимство, те ще го направят. Веригите, които осъзнават това, ще оцелеят.

Собственикът на Dallas Mavericks каза, че екосистемата на дигиталните активи е претъпкана с твърде много проекти, които предлагат същото като всички останали. Кюбан смята, че копиращите проекти без уникална полезност и пригодимост към продуктовия пазар в крайна сметка ще изчезнат, когато шумът избледнее.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Предстои ‘още болка’ за Биткойн, твърди Майк Новограц

Веригите, които копират това, което всички останали имат, ще се провалят. Не се нуждаем от NFT или DeFi на всяка верига. Не ни трябват мостове, за да преместваме NFT между веригите. Нуждаем се от приложения за смарт договори, които заменят SaaS приложения [софтуер като услуга].

Що се отнася до полезността, Кюбан е със силни бичи настроения за Етериум, както и за Polygon (MATIC), нейното най-голямо решение за мащабиране. Предприемачът ветеран казва, че екосистемите за смарт договори като Етериум са мястото, където се крият истинските възможности.

Има токени, които са полезни – като Етериум. Там има смарт договори, които ви позволяват да търгувате с различни неща, независимо дали става въпрос за NFT, застрахователни договори в Етериум и т.н.

Това според мен е истинското предимство. Ето защо притежавам много Етериум (ETH) и Polygon (MATIC), защото смарт договорите са като HTML или Javascript за интернет. Можете да създавате приложения.

NFT са една версия на приложенията и започваме да виждаме други [като] учебници, превърнати в NFT. Музика, песни, филми, превърнати в NFT. Всичко дигитално може да използва смарт договор, за да стане NFT.

Ето къде е истинският плюс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене