НАЧАЛО Крипто Крими

Мистерията за колосалният срив на Terra (LUNA) и компанията зад нея

октомври 14, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мистерията за колосалният срив на Terra (LUNA) и компанията зад нея

Terraform Labs подаде молба до съда, с която задължава Citadel Securities да публикува документи, показващи ролята на маркет мейкъра в срива на стабилната монета TerraUSD (UST).

Това събитие оказа значително въздействие върху крипто пазара, като доведе до мечи пазар. То започна с загубата на фиксацията на UST, което засегна различни проекти.

Подадените документи разкриват искането на Terraform Labs за конкретни документи, свързани с търговските дейности на Citadel, които са от решаващо значение за защитата им срещу обвиненията на SEC за манипулиране на пазара и измама през февруари 2023 г.

SEC твърди, че неверните твърдения на Terraform Labs са причинили срива, докато Terraform Labs твърди, че той се е дължал на значителни шорт продажби от страна на компании като Citadel. Данните от Nansen подкрепят техните твърдения, като идентифицират седем големи търговци, отговорни за обезценяването на UST.

Констатациите на Nansen показват, че загубата на фиксацията през май 2022 г. е резултат от действията на седем влиятелни търговци, наричани “китове“. Те се възползват от уязвимите места в търговията с активи.

Сред трейдърите се разпространяват слухове за интереса на главния изпълнителен директор на Citadel Кен Грифин към шортването на UST.

Трейдър, познат като “GiganticRebirth“, спомена в сървъра Discord, че Грифин възнамерява да повлияе стратегически на Luna UST, правейки паралели с историческата девалвация на валутата на Джордж Сорос.

Terraform Labs иска от Citadel документи относно стратегиите за търговия с Terra токени и финансови инструменти Terra в периода между 1 март 2022 г. и 31 май 2022 г. Тази информация е от решаващо значение за обосноваване на защитата им срещу обвиненията на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.