НАЧАЛО Алткойни

Губят ли интерес инвеститорите към алткойните?

октомври 13, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губят ли интерес инвеститорите към алткойните?

Компанията за крипто анализи Glassnode съобщи за намаляване на ликвидността на алткойн пазара, като го обясни с намаления апетит за рискови активи.

Според техния неотдавнашен анализ критичните алткойн индикатори са достигнали най-ниските стойности на цикъла, което сигнализира за нестабилност на пазара.

Glassnode заяви,

Ликвидността в пространството на дигиталните активи продължава да намалява, тъй като показатели като мрежови сетълмент, борсова активност и капиталови потоци в момента са на най-ниските си точки в цикъла. Това категорично показва преобладаващата апатия на настоящия пазар.

Въпреки значителните колебания в оценките на алткойните, следствие от продължаващата среда на ниска ликвидност, нашата нова алткойн рамка, която моделира каскадния ефект от ротацията на капитала, показва, че режимът на повишен риск не е в сила. Това допълнително потвърждава оскъдността на ликвидността в пространството на дигиталните активи.

Glassnode също така отбеляза, че метриката “Горещо предлагане” за Биткойн (BTC), която измерва обема на транзакциите с монети през последната седмица, показва, че ликвидността на пазара на BTC се доближава до нивата, наблюдавани за последен път при предишни мечи пазари.

От компанията отбелязаха:

Спадът на пазарната ликвидност е особено забележим при разглеждането на показателя “Горещо предлагане”…

За да илюстрираме колко стагнирано е станало предлагането на Биткойн, сравняваме Горещото предлагане с дългосрочната му средна стойност минус 0.5 стандартни отклонения.

Използвайки това, създаваме рамка за идентифициране на периоди на ниска и намаляваща пазарна ликвидност, когато Горещото предлагане пада под този праг на Средно -0.5 SD. Тези идентифицирани периоди показват, че настоящите условия на ликвидност са сходни с тези на мечите пазари от 2014-2015 г. и 2018-19 г., като се запазват в това състояние в продължение на 535 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Dogecoin – кога може да се очаква скок до $1?

Първоначално замислена като криптовалута със закачлив произход, Dogecoin преживя значителен ръст на популярността и пазарната стойност с течение на времето.

декември 8, 2023 22:00 2 мин. четене

Цената на Cardano се изстреля с над 35% през последната седмица

Съвсем наскоро Биткойн проби психологически важното ниво от $34,000 и сега алткойните започват да наваксват.

декември 8, 2023 14:55 2 мин. четене

Лайткойн инвеститорите масово разпродават токени – какво следва?

Последните данни от веригата показват, че през последните десет дни около 199,000 Лайткойн (LTC) адреса са продали напълно своите притежания.

декември 8, 2023 11:00 2 мин. четене

Ето кой алткойн надмина Етериум през 2023 година

През 2023 г. XRP преживя бурно пътуване, изпълнено със забележителни възходи и падения. Ключовият наратив се въртеше около обширния правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), който значително повлия на траекторията на монетата.

декември 8, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.