НАЧАЛО Други

Миниван обикаля и въвежда хората в света на крипто в Аржентина

юни 5, 2018 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Миниван обикаля и въвежда хората в света на крипто в Аржентина

Аржентинските организации с нестопанска цел Bitcoin Argentina и Bitcoin Americana току-що стартираха кампания за повишаване на осведомеността за крипто, наречена "Bitcoineta", съобщава местният информационен портал Infobae в понеделник, 4-ти юни.

Името на кампанията е съкращение от „Bitcoin“ и „camioneta“, испанската дума за миниван.

Състои се от микробус брандиран с Биткойн, съвместно закупен от двете участващи организации, който ще обиколи аржентинските и евентуално латиноамериканските градове, за да разпространява основни познания за крипто сред местните общности.

Идеята зад Bitcoineta е да достигне до всяко село и град в страната, за да „покаже на хората как могат да се възползват“ от криптовалутите, заяви основателят на проекта Габриел Курман.

Ванът е оборудван с всички необходими потребности за пътуване из цялата страна и в дългосрочен план в цяла Латинска Америка. В допълнение към всички останали инструменти, той разполага с проектор за показване на филми свързани с крипто и презентации.

Първата дестинация на Bitcoineta е Chascomus, селска местност на около 120 километра от Буенос Айрес. Ванът пристигна там на 1-ви юни, за да даде кратка лекция за блокчейн и криптовалути на местните жители.

След като Bitcoineta завърши обиколката си в провинция Буенос Айрес, тя ще се насочи към районите La Pampa, Santa Fe и Cordoba. Останалите дестинации в Латинска Америка все още предстоят да бъдат разкрити от екипа. По време на пресата, Аржентина е дом на повече от 10 борси за криптовалути, според данни от Buy Bitcoin Worldwide. През май, една от банките в страната, Banco Masventas, обяви, че ще позволи на клиентите да използват Биткойн за международни плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене