НАЧАЛО Други

Миниван обикаля и въвежда хората в света на крипто в Аржентина

юни 5, 2018 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Миниван обикаля и въвежда хората в света на крипто в Аржентина

Аржентинските организации с нестопанска цел Bitcoin Argentina и Bitcoin Americana току-що стартираха кампания за повишаване на осведомеността за крипто, наречена "Bitcoineta", съобщава местният информационен портал Infobae в понеделник, 4-ти юни.

Името на кампанията е съкращение от „Bitcoin“ и „camioneta“, испанската дума за миниван.

Състои се от микробус брандиран с Биткойн, съвместно закупен от двете участващи организации, който ще обиколи аржентинските и евентуално латиноамериканските градове, за да разпространява основни познания за крипто сред местните общности.

Идеята зад Bitcoineta е да достигне до всяко село и град в страната, за да „покаже на хората как могат да се възползват“ от криптовалутите, заяви основателят на проекта Габриел Курман.

Ванът е оборудван с всички необходими потребности за пътуване из цялата страна и в дългосрочен план в цяла Латинска Америка. В допълнение към всички останали инструменти, той разполага с проектор за показване на филми свързани с крипто и презентации.

Първата дестинация на Bitcoineta е Chascomus, селска местност на около 120 километра от Буенос Айрес. Ванът пристигна там на 1-ви юни, за да даде кратка лекция за блокчейн и криптовалути на местните жители.

След като Bitcoineta завърши обиколката си в провинция Буенос Айрес, тя ще се насочи към районите La Pampa, Santa Fe и Cordoba. Останалите дестинации в Латинска Америка все още предстоят да бъдат разкрити от екипа. По време на пресата, Аржентина е дом на повече от 10 борси за криптовалути, според данни от Buy Bitcoin Worldwide. През май, една от банките в страната, Banco Masventas, обяви, че ще позволи на клиентите да използват Биткойн за международни плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене