НАЧАЛО Крипто Крими

Министърът на правосъдието на Черна гора обсъжда основателя на Terra (LUNA) със SEC

24.05.2024 5:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на правосъдието на Черна гора обсъжда основателя на Terra (LUNA) със SEC

Министърът на правосъдието на Черна гора, Андрей Милович, и генералният директор на Капиталa, интернационалните и европейски проекти за финансиране, Драгутин Джекович, наскоро участваха в дискусии с делегация от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Екипът на SEC се състоеше от директор на разследванията, Гурбир Гревал, ръководител на звеното за криптоактиви и кибер пространството (CACU), Дейвид Хърш, заместник-директор на CACU, Хорхе Тенриеро, заместник-директор на Службата по международни въпроси (OIA), Матю Грейнер и старши специален съветник (OIA), Марли Милър.

Срещата беше съсредоточена върху изчерпателен преглед на функциите на SEC, със специален фокус върху наблюдението и защитата на инвеститорите, участващи в транзакции на фондовия пазар и търговия с криптовалута. Министър Милович получи представа за правната рамка, регулираща тези дейности, наличните правни средства за защита на инвеститорите и протоколи за различни сценарии.

Сред обсъжданите теми беше разследването на SEC срещу основателя на Terra (LUNA) До Куон. Министър Милович беше информиран за резултатите от разследването и текущото съдебно производство срещу До Куон в Съединените щати.

Министър Милович подчерта значението на международното сътрудничество за защита на инвеститорите и борбата с измамите на финансовия пазар. Той изрази благодарност на представителите на SEC за подробния брифинг и обмена на ценна информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.