НАЧАЛО Други

Министрите на държави от OPEC+ ще коментират бъдещето на петрола днес

02.06.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министрите на държави от OPEC+ ще коментират бъдещето на петрола днес

Два източника от ОПЕК+ заявиха, че въпреки преминаването към онлайн формат на преговорите за добива на петрол в неделя, някои от министрите все още възнамеряват да пътуват до Рияд.

Сред тези решения ще бъде и това дали ОПЕК+, в която влизат страни производителки на петрол като Саудитска Арабия и Русия, ще продължи да ограничава част от доставките си до края на 2024 г., а може би и през 2025 г.

Според информацията ОПЕК+ ще обмисли сложна сделка, която може да запази съкращенията на добива на петрол до 2025 г. В момента членовете на ОПЕК+ намаляват 5.86 милиона барела дневно, което представлява около 5.7% от световното търсене.

Девет държави – Алжир, Ирак, Казахстан, Кувейт, Оман, Русия, Саудитска Арабия и ОАЕ – доброволно намаляват добива с 2.2 милиона барела дневно, за да балансират пазара и да подкрепят цените. Планира се тези допълнителни съкращения да приключат този месец.

Алиансът на големите производители на петрол ОПЕК+ извършва координирана серия от съкращения от началото на 2019 г. в отговор на бурното производство от страни, които не са членки на организацията, като САЩ, и от опасенията, че търсенето може да се понижи заради високите лихвени проценти.

ОПЕК+ ще обсъди също така броя на производствените мощности на членовете си – досегашна проблемна област, която определя изходните данни за съкращаване на производството.

Очаква се срещата да се проведе днес около 12:00 ч. българско време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

18.06.2024 10:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.