НАЧАЛО Крипто Крими

Милиони долари бяха източени от поредния Етериум протокол

април 3, 2022 1:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиони долари бяха източени от поредния Етериум протокол

Inverse Finance е поредният протокол на Етериум, който претърпява експлоатация, струваща милиони долари.

Inverse Finance претърпя хак за няколко милиона долара

DeFi екосистемата на Етериум получи поредният удар след като Inverse Finance, протокол за стабилни монети, който се фокусира върху ефективно генериране на доходност, беше източен при експлойт рано в събота. PeckShield, една от най-големите компании за анализ на сигурността в крипто индустрията, предупреди екипа на Inverse за хака в Twitter минути след пробива.

PeckShield обясни в поредица от туитове, че хакерът е депозирал 901 ETH в протокола и е използвал грешка, за да манипулира цената на INV токена на Inverse. След това той е използвал INV като обезпечение за заемане на активи и източване на протокола. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Анализатор предвижда 190% възход за този алткойн

Данните на Etherscan показват, че хакерът е източил милиони долари в YFI, WBTC и собствения DOLA токен на Inverse от протокола и след това е използвал децентрализирани обмени като Uniswap за обмен на активите за Етериум. Този Етериум портфейл, свързан с хакера, вече е източил 4,200 ETH на стойност около $14.6 милиона чрез миксера за транзакции Tornado Cash в опит да покрие следите си. Портфейлът съдържа малко над $250,000 към момента на публикуване.

Екипът на Inverse постави на пауза бъдещи заеми на своята платформа Anchor и каза, че ще представи предложение за управление, за да гарантира, че засегнатите потребители ще бъдат напълно компенсирани. „Планът, който ще бъде предложен на управлението, е да се гарантира, че всички портфейли, засегнати от манипулацията на цените, ще бъдат компенсирани на 100%“, се казва в туит. Той също така предлага на хакера „щедра награда“ за връщане на средствата.

INV падна рязко в часовете след хака. Той е намалял със 17.1% през деня, като се търгува на около $314 към момента на публикуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене