НАЧАЛО Други

Милиардерът Уорън Бъфет продължава да продава акциите на този технологичен гигант

октомври 6, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерът Уорън Бъфет продължава да продава акциите на този технологичен гигант

Berkshire Hathaway наскоро продаде значителна част от 3.1 милиона акции на HP Inc. на средна цена от $26.2 на акция, на обща стойност приблизително $80.4 милиона преди облагане с данъци.

Този ход е в съответствие с по-широка тенденция, отразяваща постепенното намаляване на дела на Уорън Бъфет в технологичния гигант през последните четири седмици.

Данните очертават убедителна картина: Berkshire Hathaway е ликвидирала общо 23 милиона акции на приблизителна стойност $630 милиона.

Това развитие доведе до намаляване на собствеността на Бъфет в HP Inc. под прага от 10%, което предизвика спекулации сред наблюдателите и пазарните ентусиасти относно причините за тази стратегическа корекция.

Репутацията на Бъфет за проницателни инвестиционни стратегии го предшества, а маневрите на портфейла му често се разглеждат като пресметнати ходове в динамичната сфера на фондовия пазар.

Като се има предвид, че понастоящем HPQ се търгува на цена около $26.2, като през последния месец е отбелязал спад от $3.90 (-12,94 %), пазарните анализатори внимателно наблюдават как това развитие ще повлияе както на Berkshire Hathaway, така и на по-широките настроения около HP Inc.

Оставащият въпрос сега се върти около това дали Уорън Бъфет ще продължи да намалява дяловете си, както преди това направи с U.S. Bancorp и Bank of New York Mellon през предходната година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.