НАЧАЛО Други

Mike Novogratz за регулаторите и бъдещето на крипто

юни 13, 2018 22:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mike Novogratz за регулаторите и бъдещето на крипто

В интервю за Bloomberg на 5-ти май, Mike Novogratz, милиардер и бивш инвеститор в хедж фондове, сподели своите виждания за бъдещето на криптовалутите.

Главен изпълнителен директор и основател на Galaxy Digital Capital Management, Novogratz, също говори за необходимостта от регулиране в света на криптовалутите.

На въпроса защо институция би искала да се изправи пред SEC или DOJ, той каза:

Регулаторите не идват от продажбата на дребно, тяхната работа е да защитават търговията на дребно. Регулаторите идват от институции … те са пропуснали това напълно, тъй като никой не им го е посочил.

Въпреки това към края на 2017 г. криптовалутите „преминаха от ограничена пазарна капитализация до пазарна капитализация от почти трилион долара“. Регулаторите се притесняваха, когато хората по света започнаха да говорят за криптовалути и популярните хора започнаха да набират токени.

Той допълва, че регулаторните органи бавно се включват. Те погват всички измами и манипулации на пазара. Това е „здравословно“ според него, тъй като ще премахне всички ненужни неща от системата.

От друга страна, той смята, че има по-големи решения. Регулаторите казаха, че Биткойн не е ценна книга, но все още не са се произнесли за Етериум .

Той смята, че регулаторите могат да елиминират юридически кантори, токени или промоутъри на криптовалути, за да покажат на хората, че трябва да „играят по правилата“.

Напротив, от гледна точка на бъдещето, той казва, че регулаторите са много конструктивни относно това, че искат да видят този нов иновативен начин за финансиране на дружества, привеждане на ликвидност и предоставяне на достъп на хората до пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене