НАЧАЛО Други

Mike Novogratz за регулаторите и бъдещето на крипто

юни 13, 2018 22:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mike Novogratz за регулаторите и бъдещето на крипто

В интервю за Bloomberg на 5-ти май, Mike Novogratz, милиардер и бивш инвеститор в хедж фондове, сподели своите виждания за бъдещето на криптовалутите.

Главен изпълнителен директор и основател на Galaxy Digital Capital Management, Novogratz, също говори за необходимостта от регулиране в света на криптовалутите.

На въпроса защо институция би искала да се изправи пред SEC или DOJ, той каза:

Регулаторите не идват от продажбата на дребно, тяхната работа е да защитават търговията на дребно. Регулаторите идват от институции … те са пропуснали това напълно, тъй като никой не им го е посочил.

Въпреки това към края на 2017 г. криптовалутите „преминаха от ограничена пазарна капитализация до пазарна капитализация от почти трилион долара“. Регулаторите се притесняваха, когато хората по света започнаха да говорят за криптовалути и популярните хора започнаха да набират токени.

Той допълва, че регулаторните органи бавно се включват. Те погват всички измами и манипулации на пазара. Това е „здравословно“ според него, тъй като ще премахне всички ненужни неща от системата.

От друга страна, той смята, че има по-големи решения. Регулаторите казаха, че Биткойн не е ценна книга, но все още не са се произнесли за Етериум .

Той смята, че регулаторите могат да елиминират юридически кантори, токени или промоутъри на криптовалути, за да покажат на хората, че трябва да „играят по правилата“.

Напротив, от гледна точка на бъдещето, той казва, че регулаторите са много конструктивни относно това, че искат да видят този нов иновативен начин за финансиране на дружества, привеждане на ликвидност и предоставяне на достъп на хората до пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене