НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy ще купи още $1,6 милиарда в Биткойн

юни 9, 2021 15:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy ще купи още $1,6 милиарда в Биткойн

Софтуерната фирма MicroStrategy (MSTR) е събрала 1,6 милиарда долара чрез предлагане на облигации - четири пъти първоначално търсената сума.

По-рано тази седмица компанията обяви, че ще издаде ‘junk’ облигации на стойност $400 милиона в частно предлагане, чиято цел е да използва приходите за закупуване на Биткойн (BTC).

Junk’ облигациите представляват дългови предложения от компании без кредитен рейтинг с инвестиционен клас и обикновено предлагат на инвеститорите по-висока възвръщаемост, като същевременно носят по-висок риск. Възвръщаемостта между 6,125% и 6,25% е платила за облигациите, засенчвайки възвръщаемостта, предлагана от съкровищни ​​облигации.

Облигациите ще бъдат изцяло и безусловно гарантирани на старши обезпечени бази, заедно и поотделно, от MicroStrategy Services Corporation, изцяло притежавано дъщерно дружество на MicroStrategy, и някои дъщерни дружества на MicroStrategy, които могат да бъдат създадени или придобити след затварянето на предложението”, се казва в съобщението на MicroStrategy.

Един ден по-късно фирмата обяви, че ще увеличи предлагането на облигации до 500 милиона долара, след което бе затрупана с поръчки на стойност 1,6 милиарда долара.

Понастоящем MicroStrategy държи най-много Биткойн в баланса си от всички публично търгувани компании, като състоянието им възлиза на около $3,2 милиарда – повече от два пъти стойността на Биткойн, държана от Tesla (1,4 милиарда долара).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Alibaba и Google подават за крипто лиценз в Сингапур

Цената на акциите на MicroStrategy нарастваше през по-голямата част от 2020 и 2021 г. успоредно с нарастващата цена на Биткойн. Но държането на Биткойн в баланса му не беше достатъчно, за да спре спада на MSTR акциите, който в крайна сметка дойде, когато пазарът на криптовалути обърна посоката си.

Биткойн достигна своя връх в началото на април, като след това цената на MSTR потъна с 45%.

MicroStrategy разкри и създаването на ново дъщерно дружество, което да държи съществуващите 92,079 Биткойни, наречено MicroStrategy LLC.

Поддръжниците на Биткойн отпразнуваха новината, отбелязвайки огромното търсене на облигациите на MicroStrategy.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.