НАЧАЛО Алткойни Биткойн

MicroStrategy ще купи още $1,6 милиарда в Биткойн

ЮНИ. 9, 2021 15:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MicroStrategy ще купи още $1,6 милиарда в Биткойн

Софтуерната фирма MicroStrategy (MSTR) е събрала 1,6 милиарда долара чрез предлагане на облигации - четири пъти първоначално търсената сума.

По-рано тази седмица компанията обяви, че ще издаде ‘junk’ облигации на стойност $400 милиона в частно предлагане, чиято цел е да използва приходите за закупуване на Биткойн (BTC).


Junk’ облигациите представляват дългови предложения от компании без кредитен рейтинг с инвестиционен клас и обикновено предлагат на инвеститорите по-висока възвръщаемост, като същевременно носят по-висок риск. Възвръщаемостта между 6,125% и 6,25% е платила за облигациите, засенчвайки възвръщаемостта, предлагана от съкровищни ​​облигации.


Облигациите ще бъдат изцяло и безусловно гарантирани на старши обезпечени бази, заедно и поотделно, от MicroStrategy Services Corporation, изцяло притежавано дъщерно дружество на MicroStrategy, и някои дъщерни дружества на MicroStrategy, които могат да бъдат създадени или придобити след затварянето на предложението”, се казва в съобщението на MicroStrategy.


Един ден по-късно фирмата обяви, че ще увеличи предлагането на облигации до 500 милиона долара, след което бе затрупана с поръчки на стойност 1,6 милиарда долара.


Понастоящем MicroStrategy държи най-много Биткойн в баланса си от всички публично търгувани компании, като състоянието им възлиза на около $3,2 милиарда - повече от два пъти стойността на Биткойн, държана от Tesla (1,4 милиарда долара).


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Alibaba и Google подават за крипто лиценз в Сингапур

Цената на акциите на MicroStrategy нарастваше през по-голямата част от 2020 и 2021 г. успоредно с нарастващата цена на Биткойн. Но държането на Биткойн в баланса му не беше достатъчно, за да спре спада на MSTR акциите, който в крайна сметка дойде, когато пазарът на криптовалути обърна посоката си.


Биткойн достигна своя връх в началото на април, като след това цената на MSTR потъна с 45%.


MicroStrategy разкри и създаването на ново дъщерно дружество, което да държи съществуващите 92,079 Биткойни, наречено MicroStrategy LLC.


Поддръжниците на Биткойн отпразнуваха новината, отбелязвайки огромното търсене на облигациите на MicroStrategy.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света