НАЧАЛО Алткойни Биткойн

MicroStrategy ще купи още $1,6 милиарда в Биткойн

ЮНИ. 9, 2021 15:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MicroStrategy ще купи още $1,6 милиарда в Биткойн

Софтуерната фирма MicroStrategy (MSTR) е събрала 1,6 милиарда долара чрез предлагане на облигации - четири пъти първоначално търсената сума.

По-рано тази седмица компанията обяви, че ще издаде ‘junk’ облигации на стойност $400 милиона в частно предлагане, чиято цел е да използва приходите за закупуване на Биткойн (BTC).


Junk’ облигациите представляват дългови предложения от компании без кредитен рейтинг с инвестиционен клас и обикновено предлагат на инвеститорите по-висока възвръщаемост, като същевременно носят по-висок риск. Възвръщаемостта между 6,125% и 6,25% е платила за облигациите, засенчвайки възвръщаемостта, предлагана от съкровищни ​​облигации.


Облигациите ще бъдат изцяло и безусловно гарантирани на старши обезпечени бази, заедно и поотделно, от MicroStrategy Services Corporation, изцяло притежавано дъщерно дружество на MicroStrategy, и някои дъщерни дружества на MicroStrategy, които могат да бъдат създадени или придобити след затварянето на предложението”, се казва в съобщението на MicroStrategy.


Един ден по-късно фирмата обяви, че ще увеличи предлагането на облигации до 500 милиона долара, след което бе затрупана с поръчки на стойност 1,6 милиарда долара.


Понастоящем MicroStrategy държи най-много Биткойн в баланса си от всички публично търгувани компании, като състоянието им възлиза на около $3,2 милиарда - повече от два пъти стойността на Биткойн, държана от Tesla (1,4 милиарда долара).


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Alibaba и Google подават за крипто лиценз в Сингапур

Цената на акциите на MicroStrategy нарастваше през по-голямата част от 2020 и 2021 г. успоредно с нарастващата цена на Биткойн. Но държането на Биткойн в баланса му не беше достатъчно, за да спре спада на MSTR акциите, който в крайна сметка дойде, когато пазарът на криптовалути обърна посоката си.


Биткойн достигна своя връх в началото на април, като след това цената на MSTR потъна с 45%.


MicroStrategy разкри и създаването на ново дъщерно дружество, което да държи съществуващите 92,079 Биткойни, наречено MicroStrategy LLC.


Поддръжниците на Биткойн отпразнуваха новината, отбелязвайки огромното търсене на облигациите на MicroStrategy.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света