НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy нямат спирка – искат да купят Биткойн за още $500 милиона

14.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy нямат спирка – искат да купят Биткойн за още $500 милиона

MicroStrategy разкри плана си да предложи на квалифицирани институционални купувачи конвертируеми старши облигации на стойност $500 милиона с падеж през 2031 г., с опция купувачите да придобият до $75 милиона допълнително.

Това частно предлагане е в зависимост от пазарните условия и други променливи, като няма сигурност по отношение на неговото приключване или условия.

Облигациите, представляващи необезпечени първостепенни задължения, ще начисляват лихва, платима на полугодие, и са с падеж 15 март 2031 г., освен ако не бъдат изкупени обратно, погасени или конвертирани по-рано съгласно условията им. От 22 март 2028 г. MicroStrategy си запазва възможността да изкупи изцяло или частично облигациите срещу парични средства.

Освен това притежателите на облигации ще имат право да поискат от MicroStrategy да изкупи обратно техните облигации срещу пари в брой на 15 септември 2028 г.

Конвертирането на облигациите в парични средства, обикновени акции клас А на MicroStrategy или комбинация от тях остава по преценка на компанията, като до 15 септември 2030 г. се прилагат специфични условия за конвертиране, а след това конвертирането е неограничено до непосредствено преди датата на падежа. Лихвеният процент и първоначалният коефициент на конвертиране ще бъдат определени при ценообразуването на предлагането.

Нетните постъпления от продажбата на облигациите са предназначени за допълнителни покупки на Биткойн и за общи корпоративни цели в съответствие със стратегията на MicroStrategy за използване на BTC като основен актив на касовия резерв.

Нито облигациите, нито обикновените акции от клас А, емитирани при конвертирането им, ще бъдат регистрирани съгласно Закона за ценните книжа от 1933 г. или законите за ценните книжа на който и да е щат и тяхното предлагане или продажба в САЩ е забранено без регистрация или освобождаване от изискванията за регистрация. Облигациите ще се предлагат единствено чрез меморандум за частно предлагане.

Съобщението за пресата съдържа прогнозни изявления относно размера на предлагането, сроковете и очакваното използване на приходите, като всички те зависят от пазарните условия и други решаващи фактори, подробно описани в документите на MicroStrategy, подадени до Комисията по ценни книжа и фондови борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

В изненадващ обрат таксите за транзакции с Биткойн отбелязаха рязък спад ден след като достигнаха исторически връх.

23.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.