НАЧАЛО Други

Microsoft пускат инструмент за потвърждаване на интелигентни договори

ЮНИ. 7, 2019 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Microsoft пускат инструмент за потвърждаване на интелигентни договори

Microsoft продължават да инвестират усилията си в развиватието на блокчейн технологията, като доказателство за това е новия инструмент, наречен VeriSol.

Той проверява и анализира интелигентни договори, разработени в програмния език на Solidity.Публикацията гласи, че екипът, който стои зад услугите за разработване на блокчейн на Azure, разглежда сериозно потенциалните проблеми свързани със сигурността в интелигентните договори и за тази цел разработи официален инструмент, който проверява коректността на софтуерните програми.


Главният изследовател на Microsoft, Шувенду Лахири, каза, че инструментът ще помогне за премахване на разходите за ресурси, свързани с проверката.


Използването на формална проверка на производствения софтуер изисква лицата да имат опит с високоспециализирани формални езици и инструменти. Това налага на екипите за развитие сериозни разходи за обучение и често инвестиции от няколко години, за да се разбие изключително сложната задача за проверка.


Екипът заявява, че инструментът вече е бил успешно приложен за интелигентните договори на Azure.


Microsoft проявява голям интерес към блокчейн пространството. Компанията пусна набор от инструменти на Azure за милионите разработчици на Етериум и изгражда децентрализирана услуга за идентификация, наречена ION.


Изследователският екип също така добави, че VeriSol цели да интегрира официалната проверка за развитието на мейстрийм интелигентни договори, чрез отворено сътрудничество.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Newegg официално потвърдиха, че ще приемат плащания в Shiba Inu (SHIB)

Съобщението беше направено в загадъчния туит, публикуван от официалния акаунт в Twitter на криптовалутата и ръководителя на проекта Шитоши Кусама.Coming soon to Newegg...$SHIB https://t.co/[email protected]
НОЕ. 27, 2021 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Adidas Originals обяви партньорство с Coinbase

"Партнирахме си с @Coinbase.", написаха Adidas Originals в туит в сряда.  We’ve partnered with @coinbase. Probably nothing.— adidas Originals (@adidasoriginals) November 24, 2021Coinbase потвърди парт...
НОЕ. 27, 2021 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създателите на Pokémon Go разработват метавселена в реалния свят

Понастоящем функцията е достъпна за потребителите на Fold App, за да играят в бета версия, което им позволява да печелят Биткойн (BTC) и предимства в приложението, като изследват физическата си среда....
НОЕ. 26, 2021 18:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света