НАЧАЛО Биткойн

Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

май 16, 2019 20:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

Microsoft разработва децентрализирана система за идентичност, базирана на Биткойн.

Тя има за цел значително да подобри сигурността и контрола, като същевременно постига десетки хиляди операции в секунда. Удостоверенията за самоличност в новата система ще бъдат изцяло притежавани и контролирани от потребителя.

Повече от година, Microsoft експериментира с различни технологии за създаване на нов тип системи за цифрови идентичности, които ще повишат поверителността, сигурността и контрола.

В крайна сметка, технологичният гигант определи, че Биткойн е единствената технология с характеристики, способни да управляват една наистина световна децентрализирана система за идентичност.

На 14-ти май 2019 г. Алекс Симънс, вицепрезидент по управление на програмите, обяви:

Днес обявяваме предварителен преглед на DID мрежа, базирана на Sidetree, наречена ION (мрежа за идентифициране на идентичност), която се изпълнява на върха на блокчейна на Биткойн въз основа на възникващ набор от отворени стандарти, които сме разработили, работещи с много от нашите партньори във Фондация за децентрализирана идентичност.

Като Симънс добави:

Този подход значително подобрява [ефективността] на DID системите, за да постигне десетки хиляди операции в секунда.

За да създаде мащабируем основополагащ слой за напълно децентрализирани идентичности, Microsoft, в сътрудничество с Фондацията за децентрализирана идентичност, въвежда ION и официално го описва по следния начин:

ION е публична, [нямаща нужда от разрешения], децентрализирана идентификационна (DID) мрежа, която прилага блокчейн-агностичния Sidetree протокол върху Биткойн (като слоя „слой 2“), за да поддържа DID / DPKI в мащаб.

Освен че няма нужда от разрешения и е децентрализиран, един от ключовите моменти на ION е, че той е изцяло базиран на BTC и няма да има продажби на токени. В действителност, документацията в GitHub посочва следното:

ION не въвежда нови токени / монети – Биткойн е единствената стойностна единица, която има отношение към функционирането на верижните аспекти на мрежата ION.


Според Симънс, новата система за идентификация ще позволи на потребителите безпроблемен достъп до всички приложения в техния цифров свят. Системата ще бъде самостоятелна, в която потребителите ще бъдат собственици на личните си данни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене