НАЧАЛО Блокчейн

Меме криптовалутите: Натоварват ли прекалено много мрежата на Solana?

06.04.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Меме криптовалутите: Натоварват ли прекалено много мрежата на Solana?

Мрежата на Solana в момента изпитва значително напрежение, борейки се с притока на транзакции, предизвикан от неотдавнашното нарастване на активността на меме монетите.

Това повишено ниво на активност породи опасения относно капацитета на мрежата да се справи с такова интензивно търсене, което на практика поставя нейната производителност на изпитание.

Последните данни от Dune Analytics сочат, че на 4 април повече от 77% от транзакциите без гласуване (non-vote) в Solana не са завършили успешно, което е най-високият процент на неуспешни транзакции, регистриран някога за мрежата. Този рязък скок на неуспехите съвпада с повишената блокчейн активност по време на настоящия бичи пазарен цикъл, утежнена от честото пускане на меме монети в блокчейна на Solana.

Мерт Мумтаз, главен изпълнителен директор на Helius и твърд поддръжник на Solana, оспорва тази гледна точка, като приписва повечето неуспешни транзакции на спам ботове. Мумтаз твърди, че тази спам дейност не оказва значително въздействие върху редовните потребители, тъй като повечето портфейли симулират транзакциите предварително, за да попречат на потребителите да изпълняват транзакции, които вероятно ще се провалят.

Мумтаз също така критикува използването на данните за неуспешните транзакции като показател за оценка на ефективността на мрежата, като предполага, че те представят погрешно действителното преживяване на потребителите. Той твърди, че по-голямата част от неуспешните транзакции са ботове, които се опитват да осъществят неуспешен арбитраж.

Разглеждайки проблемите със задръстванията в мрежата в социалните медии, Анатолий Яковенко, съосновател на Solana, призна предизвикателствата при решаването на проблемите със задръстванията в сравнение с решаването на общите грешки в мрежата. Той обясни, че докато пълните сривове в мрежата могат да бъдат бързо идентифицирани и поправени, грешките, свързани със задръстванията, изискват по-обширен процес на освобождаване и тестване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Основателят на Polkadot коментира бъдещото приемане на блокчейн

Създателят на блокчейна за оперативна съвместимост Polkadot (DOT), Гавин Ууд, изтъкна критичен случай на употреба, необходим за масовото приемане на технологията.

20.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.