НАЧАЛО Други

Мечият пазар заличи 25 крипто борси за един месец

юли 6, 2022 14:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечият пазар заличи 25 крипто борси за един месец

Продължаващият мечи пазар на криптовалути засегна няколко елемента от сектора, като борсите се превърнаха в последните субекти, които усетиха удара.

Всъщност броят на борсите е намалял, тъй като свързаните с криптовалутите предприятия се борят да останат на повърхността на фона на значителните разпродажби. 

Към 6 юли броят на криптоборсите в световен мащаб възлиза на 500, което е спад спрямо високите стойности, регистрирани през предходните месеци. Използвайки инструмент за уеб архивиране, бе определено, че секторът е загубил 25 борси за 30 дни, като се има предвид, че на 6 юни броят им е бил 525, според данни на CoinMarketCap

Заличаването на криптоборсите отчасти е свързано със спада в стойността на общия криптопазар, тъй като няколко предприятия в пространството са в трудно положение. Освен срива на криптопазара, борсите бяха засегнати и от други макроикономически условия, като например нарастващата инфлация, която направих трудно поддържането на бизнеса. 

Криптопредприятията преразглеждат плановете си 

Криптокомпаниите като цяло реагираха на срива, като преоцениха плановете си за бъдещето, а излизането от индустрията изглежда е една от възможностите. 

Разпродажбите на основните дигитални валути като Биткойн (BTC) корелираха с по-широкия спад на фондовите пазари, особено в технологичния сектор. Кризата се задълбочи от срива на екосистемата на Terra (LUNA) – аспект, който може да подкопае доверието в сектора. 

Забележително е, че по-малките борси вероятно са най-засегнати, като се има предвид, че някои инвеститори предпочетоха да спрат активно да търгуват и да HODL-нат активите си в очакване на следващото пазарно рали. Освен това ескалацията на мечия пазар принуди инвеститорите на дребно да излязат от пазара.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър с исторически точни прогнози предвижда отскок за Биткойн и Етериум

Интересно е, че масивната корекция на цените не пощади водещите борси, които бяха принудени да пренастроят дейността си, за да останат оперативни. Например Coinbase, водещата борса в САЩ, наложи замразяване на наемането на служители, като успоредно с това обяви съкращения, за да поддържа дейността си. 

Регулаторна реакция 

След излизането на промените регулаторите може да бъдат разтревожени и да приемат строги закони, целящи да защитят инвеститорите. Забележително е, че повечето борси, които прекратяват дейността си, понякога не успяват да споделят състоянието на депозитите на инвеститорите. Подобни обстоятелства впоследствие подкопават доверието в разрастващия се криптосектор. 

Въпреки че криптопазарът е сравнително нов, някои пазарни наблюдатели смятат, че затварянето на борсите може да е от полза за сектора. Те изразяват мнение, че мечият пазар е отлична възможност за елиминиране на несериозните криптосубекти. 

Като цяло продължаващият пазарен спад продължава да оказва влияние върху световната икономика; фокусът ще бъде върху това как криптоборсите и компаниите ще се справят с мечия натиск и ще оцелеят в продължаващата финансова атака.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене