НАЧАЛО Биткойн

McDonald’s в Лугано ще приема Биткойн и Tether (USDT)

07.10.2022 9:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
McDonald’s в Лугано ще приема Биткойн и Tether (USDT)

Веригата за бързо хранене McDonald's започна да приема плащания в Биткойн и Tether в швейцарския град Лугано, населен с около 63,000 души. 

Съобщението идва в туит от Bitcoin Magazine на 3 октомври и включва видеоклип, в който клиент поръчва храна, използвайки киоск на заведението, обозначен с Биткойн и Tether.

Въпреки че ниските цени на криптовалутите са влошили настроенията, приемането на дигиталните блокчейн активи продължава да набира скорост. 

Това развитие е част от визията на Лугано за превръщане на финансовата инфраструктура в дигитална екосистема. Поради това на 3 март градът подписа меморандум за разбирателство с емитента на стабилни монети Tether. Сътрудничеството доведе до създаването на съвместна фондация План Б. Тя има за цел да ускори процеса на създаване на възможност за плащане с Биткойн и USDT за стоки, данъци и услуги в рамките на град Лугано.

Tether уреди два фонда от $100 милиона и $3 милиона за подкрепа на “План Б”. Фондовете ще предоставят възможности за инвестиции на стартъпи и ще стимулират приемането на криптовалутите от търговците и магазините в щата.

Освен това фондация План Б си партнира с Go Crypto – ПОС решение, което ще създаде канали за използване на Биткойн и USDT в ежедневните дейности на жителите с цел засилване на растежа на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) в момента е невероятно рядка възможност, твърди анализатор


Говорейки за инициативата на McDonald’s за въвеждане на плащания с двете криптовалути, Паоло Ардоино, главният технически директор на Tether, добави:  

По-рано тази година Лугано и Tether подписаха меморандум за разбирателство за стартиране на стратегическо сътрудничество чрез няколко инициативи, включително за подпомагане на местния бизнес да интегрира съществуващите си платежни услуги с разрешените стабилни монети и Биткойн. Работихме заедно, за да гарантираме наличието на технологична инфраструктура в подкрепа на това и днес наблюдаваме как цялата тази усилена работа дава резултат.

До края на 2022 г. фондацията очаква да включи около 2,500 нови предприятия и търговци в Lightning мрежата. Тя ще позволи на жителите на Лугано да използват Биткойн и USDT при плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase ще листне няколко нови токена – eдин от тях вече е регистриран на Binance

Според информацията Altlayer (ALT), Lido DAO (LDO) и Pendle (PENDLE) ще бъдат регистрирани на фючърсните пазари на Coinbase, докато Core (CORECHAIN) ще бъде на разположение на спот пазарите на платформата.

20.06.2024 19:44 1 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Нов рекорд на дългосрочните притежатели на Етериум

“HODL Waves” графиката на Етериум показва как разпределението на циркулиращото предлагане на ETH се променя с течение на времето, подчертавайки промените в инвестиционното поведение.

20.06.2024 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.