НАЧАЛО Биткойн

McDonald’s в Лугано ще приема Биткойн и Tether (USDT)

октомври 7, 2022 9:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
McDonald’s в Лугано ще приема Биткойн и Tether (USDT)

Веригата за бързо хранене McDonald's започна да приема плащания в Биткойн и Tether в швейцарския град Лугано, населен с около 63,000 души. 

Съобщението идва в туит от Bitcoin Magazine на 3 октомври и включва видеоклип, в който клиент поръчва храна, използвайки киоск на заведението, обозначен с Биткойн и Tether.


Въпреки че ниските цени на криптовалутите са влошили настроенията, приемането на дигиталните блокчейн активи продължава да набира скорост. 

Това развитие е част от визията на Лугано за превръщане на финансовата инфраструктура в дигитална екосистема. Поради това на 3 март градът подписа меморандум за разбирателство с емитента на стабилни монети Tether. Сътрудничеството доведе до създаването на съвместна фондация План Б. Тя има за цел да ускори процеса на създаване на възможност за плащане с Биткойн и USDT за стоки, данъци и услуги в рамките на град Лугано.

Tether уреди два фонда от $100 милиона и $3 милиона за подкрепа на „План Б“. Фондовете ще предоставят възможности за инвестиции на стартъпи и ще стимулират приемането на криптовалутите от търговците и магазините в щата.

Освен това фондация План Б си партнира с Go Crypto – ПОС решение, което ще създаде канали за използване на Биткойн и USDT в ежедневните дейности на жителите с цел засилване на растежа на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) в момента е невероятно рядка възможност, твърди анализатор


Говорейки за инициативата на McDonald’s за въвеждане на плащания с двете криптовалути, Паоло Ардоино, главният технически директор на Tether, добави:  

По-рано тази година Лугано и Tether подписаха меморандум за разбирателство за стартиране на стратегическо сътрудничество чрез няколко инициативи, включително за подпомагане на местния бизнес да интегрира съществуващите си платежни услуги с разрешените стабилни монети и Биткойн. Работихме заедно, за да гарантираме наличието на технологична инфраструктура в подкрепа на това и днес наблюдаваме как цялата тази усилена работа дава резултат.

До края на 2022 г. фондацията очаква да включи около 2,500 нови предприятия и търговци в Lightning мрежата. Тя ще позволи на жителите на Лугано да използват Биткойн и USDT при плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене