НАЧАЛО Биткойн

McDonald’s в Лугано ще приема Биткойн и Tether (USDT)

октомври 7, 2022 9:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
McDonald’s в Лугано ще приема Биткойн и Tether (USDT)

Веригата за бързо хранене McDonald's започна да приема плащания в Биткойн и Tether в швейцарския град Лугано, населен с около 63,000 души. 

Съобщението идва в туит от Bitcoin Magazine на 3 октомври и включва видеоклип, в който клиент поръчва храна, използвайки киоск на заведението, обозначен с Биткойн и Tether.

Въпреки че ниските цени на криптовалутите са влошили настроенията, приемането на дигиталните блокчейн активи продължава да набира скорост. 

Това развитие е част от визията на Лугано за превръщане на финансовата инфраструктура в дигитална екосистема. Поради това на 3 март градът подписа меморандум за разбирателство с емитента на стабилни монети Tether. Сътрудничеството доведе до създаването на съвместна фондация План Б. Тя има за цел да ускори процеса на създаване на възможност за плащане с Биткойн и USDT за стоки, данъци и услуги в рамките на град Лугано.

Tether уреди два фонда от $100 милиона и $3 милиона за подкрепа на “План Б”. Фондовете ще предоставят възможности за инвестиции на стартъпи и ще стимулират приемането на криптовалутите от търговците и магазините в щата.

Освен това фондация План Б си партнира с Go Crypto – ПОС решение, което ще създаде канали за използване на Биткойн и USDT в ежедневните дейности на жителите с цел засилване на растежа на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) в момента е невероятно рядка възможност, твърди анализатор


Говорейки за инициативата на McDonald’s за въвеждане на плащания с двете криптовалути, Паоло Ардоино, главният технически директор на Tether, добави:  

По-рано тази година Лугано и Tether подписаха меморандум за разбирателство за стартиране на стратегическо сътрудничество чрез няколко инициативи, включително за подпомагане на местния бизнес да интегрира съществуващите си платежни услуги с разрешените стабилни монети и Биткойн. Работихме заедно, за да гарантираме наличието на технологична инфраструктура в подкрепа на това и днес наблюдаваме как цялата тази усилена работа дава резултат.

До края на 2022 г. фондацията очаква да включи около 2,500 нови предприятия и търговци в Lightning мрежата. Тя ще позволи на жителите на Лугано да използват Биткойн и USDT при плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.