НАЧАЛО Други

Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

юни 24, 2018 12:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mayo Clinic ще гледа да използва блокчейн за водене на медицински архив

На 18-ти юни бе обявено, че базираната в Лондон блокчейн компания Medicalchain подписа съвместно споразумение за работа с американския медицински център Mayo Clinic.

Medicalchain използва блокчейн технология за безопасно съхраняване на електронни здравни досиета и използва платформата за създаване на „единствен източник на истината, който лесно и сигурно може да бъде достъпен, актуализиран и споделен“.

Сътрудничеството има за цел да проучи как блокчейн и други видове публично споделени книги (ledger) могат да облагодетелстват медицинската индустрия, съсредоточавайки се върху съхранението на медицински досиета.

Изпълнителният директор на Medicalchain, д-р Абдула Албейати, изрази вълнението си от сътрудничеството, като каза:

Мayo Clinic ще предостави здравнa грижа и здравни IT експертни знания, докато Medicalchain ще предостави знанията ни за блокчейн и крипто … Заедно ще работим върху няколко случая на използване на електронни здравни досиета, основаващи се на блокчейн. Има много възможности и имаме чувството, че това работещо споразумение ще бъде от полза за всички заинтересовани страни в здравеопазването.

Medicalchain твърди, че болниците и системите за здравеопазване ще се възползват от способността на технологията да увеличава скоростта и надеждността на комуникацията, да увеличава сигурността и да уточнява фрагментацията на данните. Също така и да предоставя на пациентите и клиентите възможност за достъп и споделяне на техните медицински досиета.

В блог пост по-рано тази седмица д-р Ерик Функ, резидент на спешна медицина в Mayo Clinic, изброи допълнителни случаи на използване на блокчейн технология в областта на здравеопазването:

Използването на блокчейн за подобряване на образованието е логична следваща стъпка. Традиционно е много трудно за клиничните преподаватели да получат кредит за работата си, особено в сравнение със своите връстници, които са съсредоточени основно върху резултатите от изследванията.

Записването на тази информация в блокчейн лесно ще позволи на преподавателите да проследят своето въздействие, тъй като техните ученици в крайна сметка стават сами педагози и предават своите знания на всеки следващ клас студенти, като също така ще позволи лесно проследяване на най-използваните и най-ефективните учебни модули.

Медицинската индустрия се стреми към блокчейн технологиите за подобряване на сигурността и обслужването на пациентите в продължение на няколко години. През октомври 2016 г. бе публикувано в доклад за това как технологията има потенциал да революционизира напълно всеки аспект на здравната индустрия.

През март 2017 г. бе съобщено, че Google разработи блокчейн платформа за съхраняване и проследяване на медицински данни в клинични изпитвания, а през април тази година доставчикът на здравни услуги Humana си партнира с други здравни фирми, за да пилотира блокчейн платформа, използвана за обмен на медицински данни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене