НАЧАЛО Други

Mastercard се подготвя за дигиталната икономика

април 8, 2022 21:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard се подготвя за дигиталната икономика

Mastercard International Inc. се насочва към метавселената, като изглежда цели да стане основен играч във виртуалната икономика.

Mastercard е подала петнадесет нови заявки за регистриране на на търговски марки, логото му “Кръгове” и лозунга “Безценен”, според туит, изпратен на 8-ми април от адвоката Майкъл Кондудис.

Редица виртуални, крипто и финансови продукти и услуги ще бъдат обхванати от патенти, подадени в Службата за патенти и търговски марки на САЩ на 4-ти април 2022 г.

Г-н Кондудис заяви:

Mastercard е водеща финансова марка и стойността на марката е значителна. Тези документи са следващата логична стъпка за защита на марката Mastercard, когато тя навлезе в метавселената.[…]

Ясно е, че Mastercard вижда потенциала на метавселената и подготвя своите търговски марки и марка за виртуалната икономика, която ще я доминира. Сигурно е, че Mastercard очаква да бъде основен играч в тази виртуална икономика.

По-специално, платежният гигант е подал търговски марки за мултимедия, поддържана от NFT, пазари за цифрови стоки, обработка на карти и платежни транзакции в метавселената, както и бизнес транзакции със софтуер за електронна търговия.

Прочети Още: Santiment споделя предупреждение за крипто пазара

Адвокатът изрази мнение по въпроса:

Може би най-интересният аспект на тези приложения е, че изглежда продължават скорошната тенденция на заявки за търговски марки за NFT и метавселена от сектора на финансовите услуги. Очакваме броят на заявките за търговски марки за NFT и виртуални продукти и услуги от сектора на финансовите услуги да се увеличи през следващите 12 месеца.

Струва си да се спомене, че броят на заявленията за търговски марки на NFT в Съединените щати се е увеличил 421 пъти през 2021 г., значително увеличение в сравнение с трикратното увеличение от 2020 г.

Според Mastercard в момента се използват около 2.8 милиарда от техните карти. С такава доминираща мрежа, Mastercard започна да намалява бариерите за влизане в крипто пространството за своите клиенти миналата година, тъй като си партнира с Bakkt.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене