Home

Mastercard обяви ново партньорство с блокчейн компания

11.07.2024 21:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard обяви ново партньорство с блокчейн компания

Mastercard интегрира своя приложен програмен интерфейс (API) за откриване на сметки с Alchemy Pay, подобрявайки функциите за сигурност и контрол на риска за решенията конвертиране на крипто към фиат и обратно на Alchemy Pay.

Това сътрудничество има за цел да се справи с измамите с лични данни и други злонамерени дейности, използвайки усъвършенствано машинно обучение за откриване и удостоверяване на автентичността на истинските потребители, което чувствително намалява броя на измамите.

Alchemy Pay, базиран в Сингапур оператор на крипто плащания, свързва криптовалутите с традиционните фиатни валути. Интеграцията с Mastercard позволява на Alchemy Pay да идентифицира потребителите въз основа на техните нива на риск и да ги преведе през подходящи работни процеси, предлагайки на клиентите повишена защита срещу злоупотреба с лични данни.

От създаването си през 2017 г. Alchemy Pay се разрасна значително, като получи лицензи за оторизирана платежна институция и разшири мрежата си до над 300 платежни канала в 173 държави.

Тя поддържа 50 фиатни валути и редица глобални методи за плащане. През април 2023 г. Alchemy Pay си осигури инвестиция от $10 милиона от DWF Labs при оценка от $400 милиона.

Освен това Mastercard си партнира с големи американски банки за разработване на технология за разпределена счетоводна книга за банкови плащания, което допълнително повишава ефективността на трансграничните плащания и намалява риска от измами.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Блокчейн е бъдещето на финансите според главния изпълнителен директор на Robinhood

В неотдавнашен доклад на Fortune главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев изрази убеждението си, че токенизацията представлява следващата еволюционна стъпка за финансовите услуги.

18.07.2024 8:30 1мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.