НАЧАЛО Финтех

Mastercard иска да превърне крипто в ежедневен начин на плащане

октомври 15, 2022 13:12 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard иска да превърне крипто в ежедневен начин на плащане

Mastercard очерта кои са ключовите крипто области, по които работи, за да "превърне криптовалутите в ежедневен начин на плащане".

Ръководител на Mastercard изрази мнение, че някой ден скоро възможността да притежавате и харчите дигитална валута може да бъде толкова безпроблемна, колкото и извършването на безконтактно плащане с карта.

За да отключим потенциала [на дигиталните активи], трябва да обединим най-доброто от технологиите, банковото дело, финтех и крипто. Това ще създаде разнообразие от нови услуги и ще направи движението на парите по-бързо, по-просто и по-евтино.

Mastercard се фокусира върху 5 основни области, обхващащи криптовалути, метавселената и NFT

В сряда Mastercard изтъкна пет различни области, върху които работи, за да “превърне криптовалутите в ежедневен начин на плащане”.

Радж Дамодаран, изпълнителен вицепрезидент на отдел “Продукти за дигитални активи и блокчейн, и дигитални партньорства” в Mastercard, обясни: “Дигиталните активи като криптовалутите и CBDC имат потенциала да трансформират инфраструктурата на финансовата система.

Той добави, че незаменимите токени (NFT), блокчейн гейминга и преживяванията в метавселената “могат да променят начина, по който потребителите пазаруват и общуват”.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн (BTC) може да изпревари фондовата борса


Дамодаран продължи да очертава пет ключови области, по които Mastercard работи, за да се случи това. Първата област са крипто картите. Той уточни, че Mastercard вече е обявила десетки нови програми за крипто карти в световен мащаб през тази година.

Например в САЩ платежният гигант работи с Gemini по кредитна карта, която изплаща възнаграждения в криптовалути. В Аржентина компанията стартира предплатена карта с Binance. В Европа Mastercard наскоро обяви първата в света физическа дебитна карта, която може да бъде персонализирана, за да включва NFT аватара на клиента си.

Крипто сигурност и плащания

Втората област са услугите за криптовалути. Отбелязвайки, че “Mastercard е доставчик на услуги за киберсигурност, дигитална идентификация, консултантски услуги и отворено банкиране на десетки хиляди финансови институции”, Дамодаран заяви, че компанията ще използва същите инструменти, “за да предостави повече подкрепа на крипто играчите и издателите”. Mastercard разшири консултантската си дейност, за да включи специализирана крипто практика и завърши покупката на Ciphertrace миналата година. Компанията скоро ще пусне нов продукт за крипто мониторинг, наречен Crypto Secure.

Третата област е свързана с плащанията. “Партнирахме си с няколко първокласни компании, фокусирани върху крипто – включително Paxos, Circle, Evolve и Uphold – за разработване на начини, по които хората бързо да конвертират криптовалутите си във фиат, за да извършват плащания. Тази работа ще подкрепи настоящите и бъдещите партньорства с крипто карти”, уточнява изпълнителният директор.

Отбелязвайки, че четвъртата област се фокусира върху криптовалутите в мрежите на Mastercard, Дамодаран подчерта:

Важен начин за разширяване на избора за хората е въвеждането на определени одобрени от Mastercard дигитални активи в нашите мрежи – план, който обявихме миналата година и който продължава да се развива.

Петата област се отнася до метавселената и NFT. Mastercard работи за разширяване на партньорствата си в подкрепа на NFT и метавселената, обясни Дамодаран. Например, потребителите на Coinbase вече могат да плащат за NFT с Mastercard.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: NYDIG уволнява една трета от персонала си


В заключение изпълнителният директор на Mastercard отбеляза, че платежният гигант вече управлява “надеждна глобална мрежа, която позволява плащания с едно докосване или кликване”. Той добави: “Това е, от което крипто икономиката се нуждае, за да подкрепи следващия милион потребители – или следващия милиард“, уточнявайки:

Радваме се, че можем да дадем приоритет на тези основни области, за да предоставим на хората по-голям достъп до крипто екосистемата и да ѝ помогнем да продължи да прави иновации и да се разраства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.