НАЧАЛО Биткойн

Масови ликвидации на пазара на криптовалути след сериозен спад

май 9, 2022 15:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Масови ликвидации на пазара на криптовалути след сериозен спад

Пазарът на криптовалути видя ликвидации на стойност над $260 милиона през последните 24 часа, тъй като не са наблюдавани толкова ниски нива от ноември насам. Етериум (ETH) е отговорен за повечето от загубите, следван от Биткойн (BTC).

Търговците на Етериум станаха свидетели на ликвидации на над 17,600 ETH на стойност около $43 милиона. Следват Биткойн с ликвидирани $31 милиона и LUNA с $2.77 милиона. По-голямата част от тези ликвидации се състояха на OKex, FTX и Binance. Общо над 69,000 трейдъри загубиха позициите си.

Пазарът се колебаеше през последните няколко дни и Биткойн временно изглеждаше сякаш може да надхвърли $40,000, преди да падне до текущата си цена.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Glassnode сподели тревожни данни за Биткойн

Както отрази CryptoDnes, входящите потоци в борсите също се увеличават, като Glassnode посочва, че входящият BTC обем на борсите (7d MA) е достигнал тримесечен връх от 1,755,021 BTC.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите спадна от $1.75 трилиона на $1.49 трилиона през последния ден, като обемът на търговия възлиза на приблизително $107 милиарда. Пазарната капитализация на Биткойн е приблизително $628 ​​милиарда, което е доста под от рекорда, достигнат миналата година.

Остава неясно дали е имало конкретен задействащ фактор за разпродажбата, но всички пазари са в разгара на спад и криптовалутите не са пощадени.

Това засилва идеята, че крипто пазарът се движи в по-голяма степен в съответствие с традиционните пазари. Големите технологични фирми и тези от S&P 500 са имали сериозна корелация с крипто през последните 12 месеца. Корелацията е естествен страничен продукт на това, че крипто пазарът е по-тясно свързан с останалата част от световната икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

Стабилната монета USDC официално вече ще бъде налична на пет нови вериги. В допълнение, фирмата издадетел на валутата засилва усилията си за стартиране на нов протокол, който ще улесни безпроблемното прехвърляне на токена между различните блокчейн мрежи.

септември 29, 2022 19:20 1 мин. четене