НАЧАЛО Други

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

Това се случва, след като токенът се срина с над 90% след разпродажба от крипто портфейл, свързан с Шкрели. Портфейлът разпродаде 239 ETH на приблизителна стойност от $450,000. Интересното е, че изпразването на портфела се случи, след като токенът беше достигнал седмичен връх.

Според тракера за блокчейн транзакции Etherscan, адрес, именуван 0xshkreli.eth, е прехвърлил над 160 милиарда токена на неидентифициран портфейл на 12 август, преди MSI да се срине.

Компютърът е заразен със зловреден софтуер

В отговор на разследването на известния ютубър Мутахар Анас и неговия канал „SomeOrdinaryGamers„, Шкрели заяви, че продажбата на токени се е появила, след като зловреден софтуер е заразил компютъра му при опит да изтегли материали със съдържание за възрастни.

Шкрели, осъден за измама на инвеститори, е споделил с ютубъра предполагаемия файл, който е съдържал 700MB скрийнсейвър.

Според бившия управител на хедж фонд съдържанието е позволило на хакерите дистанционно да имплементират троянски кон и да получат достъп до личната му информация, включително ключовете за крипто портфейла.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CEO-то на Terra наема адвокати в очакване на правни проблеми


Битката на Шкрели с доверието

Забележително е, че загубата на пари от инвеститорите в токена усложнява нещата за Шкрели, който е изправен пред битка за доверието, като се има предвид историята му на финансови престъпления.

Струва си да се спомене, че Шкрели, който беше упрекнат за прекомерното повишаване на стойността на животоспасяващо лекарство, беше освободен от затвора в началото на тази година.

През юли той разкри компанията Druglike, свързана с MSI. Той нарече проекта Web3 софтуерна платформа, предлагаща ресурси на лица, заинтересовани от инициативи за откриване на лекарства в ранен етап.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене