НАЧАЛО Други

Марк Зукербърг ще трябва да защитава крипто проекта си пред Конгреса

ОКТ. 10, 2019 00:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Марк Зукербърг ще трябва да защитава крипто проекта си пред Конгреса

Изпълнителният директор на Facebook, Марк Зукербърг ще даде показания пред Комитета за финансови услуги на 23 октомври относно предложения от фирмата проект за стабилна монета - Libra.

На 9 октомври, конгресменката Максин Уотърс официално обяви, че Зукeрбърг ще присъства на изслушване в Kонгреса, именувано „Преглед на Facebook и неговото влияние върху финансовите услуги и жилищния сектор“.

Мораториум на Libra и Calibra


В съобщението се отбелязва, че Уотърс и други демократи от комитета изпратиха писмо до Facebook, през юли, с което поискаха незабавен мораториум върху прилагането на предложената криптовалута Libra и дигиталния портфейл Calibra.

В изявлението се споменава и проектозакона „Дръжте големите технологии извън закона за финансите“, имайки за цел да забрани на големите технологични фирми да получат лиценз за финансови институции в Съединените щати.

„Проектът на законодателството забранява на големите технологични компании, като Facebook, да стават чартърни, лицензирани или регистрирани като американска финансова институция (например като банки, подкрепяни от данъкоплатци, инвестиционни фондове и фондови борси) или по друг начин да бъдат свързани с такива финансови институции.“


Преди това, изпълнителният директор на Calibra, Дейвид Маркъс, свидетелства за потенциалните предимства на Libra по време на изслушванията пред Комитета за финансови услуги на Камарата и Комитета по банковите въпроси на Сената през юли 2019 г.

В края на септември Маркъс публикува изявление, в което критикува недостатъците на съществуващите платежни системи като SWIFT и RT1.

На 26 септември Зукербърг заяви, че фирмата предприема много по-внимателен подход към Libra , oтколкото към предишните си проекти.

В изтекли Q&A аудио сесии между служители на Facebook и Зукербърг, изпълнителният директор подчертава консултативния подход за Libra, отбелязвайки, че личния ангажимент с регулаторите ще бъде по-съществен и не толкова драматичен, колкото публичните процедури, като изслушванията в конгреса.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Управителят на Банката на Англия защитава Libra на Facebook
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Производител на луксозни автомобили започва да приема Биткойн (видео)

Производителят на екзотичния хибриден спортен автомобил Reverо отваря главното си местоположение в Нюпорт Бийч, Калифорния, за Биткойн и крипто ентусиастите, които искат да похарчат BTC за луксозни...
ОКТ. 17, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Варна посреща световни топ лектори за форума Innowave Summit 2019

На 18-и и 19-и октомври Варна ще събере световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите на най-голямото събитие от подобен род в Югоизточна Европа – Innowave Summit 2019 . Сред ...
ОКТ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Питър Тийл финансира компания за крипто-добив използваща възобновяема енергия

ОКТ. 17, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може да купувате криптовалути чрез мобилните магазини на Apple и Google

-Новите продукти на компанията са проектирани да правят покупките на Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Dai (DAI) изключително прости и бързи.-Потребителите ще могат да интегрират три различни Wy...
ОКТ. 16, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света