НАЧАЛО Други

Малуер на MAC в чат платформи в които се говори за крипто

юли 3, 2018 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Малуер на MAC в чат платформи в които се говори за крипто

Изследователи по сигурността са открили атаки на зловреден софтуер на MacOS, насочен към потребителите на Slack и Discord, които говорят за крипто, съобщава SC Media Media на 2-ри юли.

Remco Verhoef, основател на фирма за мрежова сигурност DutchSec, публикува за зловреден софтуер на 30-ти юни в блог пост за обучение по информационна сигурност и киберсигурност Sans Institute.

Според Verhoef атаките се превръщат в администратори или „ключови хора“ в разговорите, свързани с крипто и след това споделят „малки фрагменти“, които се изтеглят и изпълняват злонамерен двоичен код. SC Media UK отбелязва, че злонамереният софтуер може да открадне потребителските пароли и да ги съхранява и на локалната машина, която Verhoef идентифицира като немски доставчик на очевидно нидерландския сървър на CrownCloud.

Wardle завършва публикацията си в блога, като посочва зловредния софтуер „OSX.Dummy“ по различни причини, които той изброява в няколко точки:


  • Методът за инфекция е глупав


  • масивният размер на бинарния код е глупав


  • механизмът за устойчивост е куц (и по този начин и глупав)


  • способностите са доста ограничени (и по този начин доста глупави)


  • това е тривиално да се открие на всяка стъпка


  • зловредният софтуер запазва паролата на потребителя в dumpdummy




Според анализатор на разузнавателните служби в отдел 42, Palo Alto Networks, Alex Hinchliffe, подобни атаки „ще се подобрят с течение на времето“ и мултифакторното удостоверяване трябва да се използват за присъединяване към чат в организацията.

Докладите разбиха нова атака срещу потребителите на Биткойн (BTC) – мониторинг на 2,3 милиона цели – което се състои в поемането на контрол върху клипборда на Windows, за да се размени адреса на потребителя на BTC с този на атакуващия. А миналата седмица доклад за киберсигурността от McAfee Labs заяви, че случаите на cryptojacking са се увеличили с 629% през първото тримесечие на 2018 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене