НАЧАЛО Други

Малуер на MAC в чат платформи в които се говори за крипто

юли 3, 2018 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Малуер на MAC в чат платформи в които се говори за крипто

Изследователи по сигурността са открили атаки на зловреден софтуер на MacOS, насочен към потребителите на Slack и Discord, които говорят за крипто, съобщава SC Media Media на 2-ри юли.

Remco Verhoef, основател на фирма за мрежова сигурност DutchSec, публикува за зловреден софтуер на 30-ти юни в блог пост за обучение по информационна сигурност и киберсигурност Sans Institute.

Според Verhoef атаките се превръщат в администратори или „ключови хора“ в разговорите, свързани с крипто и след това споделят „малки фрагменти“, които се изтеглят и изпълняват злонамерен двоичен код. SC Media UK отбелязва, че злонамереният софтуер може да открадне потребителските пароли и да ги съхранява и на локалната машина, която Verhoef идентифицира като немски доставчик на очевидно нидерландския сървър на CrownCloud.

Wardle завършва публикацията си в блога, като посочва зловредния софтуер „OSX.Dummy“ по различни причини, които той изброява в няколко точки:


  • Методът за инфекция е глупав


  • масивният размер на бинарния код е глупав


  • механизмът за устойчивост е куц (и по този начин и глупав)


  • способностите са доста ограничени (и по този начин доста глупави)


  • това е тривиално да се открие на всяка стъпка


  • зловредният софтуер запазва паролата на потребителя в dumpdummy
Според анализатор на разузнавателните служби в отдел 42, Palo Alto Networks, Alex Hinchliffe, подобни атаки „ще се подобрят с течение на времето“ и мултифакторното удостоверяване трябва да се използват за присъединяване към чат в организацията.

Докладите разбиха нова атака срещу потребителите на Биткойн (BTC) – мониторинг на 2,3 милиона цели – което се състои в поемането на контрол върху клипборда на Windows, за да се размени адреса на потребителя на BTC с този на атакуващия. А миналата седмица доклад за киберсигурността от McAfee Labs заяви, че случаите на cryptojacking са се увеличили с 629% през първото тримесечие на 2018 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене