Home

Малайзия се бори с кражбата на електроенергия за BTC добив на стойност $725 милиона

11.07.2024 12:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Малайзия се бори с кражбата на електроенергия за BTC добив на стойност $725 милиона

Малайзийските власти са разкрили зашеметяващ случай на кражба на електроенергия на стойност $722 милиона от незаконни Биткойн миньори в периода 2018-2023 г.

Това откритие накара правителството да предприеме решителни действия срещу тези нерегламентирани операции.

Заместник-министърът на енергетиката и трансформацията на водите Акмал Насрула Мохд Насир подчерта сериозността на проблема, като заяви, че от 2018 г. до 2022 г. страната е претърпяла загуби в размер на 3.4 милиарда малайзийски рингит ($725 милиона) поради кражби на електроенергия, свързани с добива на криптовалути.

Той изтъкна широко разпространения характер на тези дейности, подчертавайки пагубното им въздействие както върху енергийното дружеството Tenaga Nasional Berhad (TNB), така и върху нацията като цяло.

Липсата на измервателни уреди на тези места е позволила на миньорите да действат под анонимност. Въпреки това дружествата за доставка на енергия са въвели усъвършенствани методи за откриване на необичайни тенденции в енергопотреблението в определени райони.

В допълнение към борбата с кражбите на електроенергия, правителството на Малайзия дава приоритет на разширяването на производството на зелена и възобновяема енергия. Неотдавнашни операции доведоха до конфискация на машини за добив на Биткойн, електрически продукти без сертификати за безопасност и други предмети, свързани с електрически аварии.

Акмал Насрула обясни, че тези конфискувани предмети ще бъдат унищожени в съответствие със законовите процедури, за да се гарантира спазването на екологичните изисквания съгласно съответните разпоредби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ferrari започва да приема плащания с Биткойн в Европа

На 24 юли Ferrari обяви плановете си да разшири възможността за плащане с криптовалута до европейските си представителства до края на месеца.

24.07.2024 19:01 1мин. четене

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

Съоснователят на Debt Box беше отвлечен в Дубай, откраднати са $400 милиона

В неотдавнашно шокиращо развитие на събитията беше съобщено, че Джейсън Андерсън, съосновател на компанията за криптовалути Debt Box, е бил отвлечен и са били откраднати над $400 милиона.

24.07.2024 16:30 2мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.