НАЧАЛО Други

Майка и син съдят JPMorgan за закриване на сметки и неизплащане на над $1милион

октомври 23, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майка и син съдят JPMorgan за закриване на сметки и неизплащане на над $1милион

Най-голямата банка в САЩ е изправена пред съдебно дело, в което е обвинена, че е закрила множество сметки и не е осигурила връщането на над един милион долара на законните им собственици.

Руи Уанг и Хенгчен Ку, майка и син, са предприели съдебни действия срещу JPMorgan Chase Bank, като твърдят, че от банката са се обогатили неоснователно и са нарушили договор във връзка с депозитни сертификати (CD), както съобщиха от Think Advisor.

През 2019 г. те са придобили три автоматично подновяеми деветмесечни CD на стойност $1.16 милиона от клон на Chase в Аркадия, Калифорния.

Според жалбата, след завръщането си от Китай клиентите са посетили местния клон на Chase и са били информирани, че сметките им са закрити. Банката твърди, че е изпратила чекове на Уанг и Ку за възстановяване на сумата.

Ищците обаче твърдят, че никога не са получавали тези чекове и не са наясно с адреса на получателя.

В жалбата се твърди:

Служителите заявиха, че CD сметките са закрити и че на адреса, предоставен от ищците, са изпратени три чека, всеки от които представлява средствата в тях, които не са получени от ищците и дори не са им известни.

CD-та са финансови инструменти, които гарантират фиксирана доходност за депозит, обикновено достъпна само след определен период.

При искането им за преиздаване на чековете помощник-вицепрезидентът уж поискал номерата на чековете – задача, за която ищците твърдят, че е извън техните възможности.

В иска се изисква Chase незабавно да върне средствата и се подчертава, че Уанг и Ку са претърпели финансови затруднения поради невъзможността да получат достъп до необходимите средства.

Говорител на Chase отказва да коментира текущия съдебен процес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.