НАЧАЛО Биткойн

Luna Foundation Guard продаде Биткойн за $1.5 милиарда

май 9, 2022 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Luna Foundation Guard продаде Биткойн за $1.5 милиарда

Въпреки че фондацията не е обявила продажбата като такава, няма друг начин да се подкрепи UST.

Luna Foundation Guard (LFG), отговорен за стабилността на стабилната монета UST, задвижван от Terra и неговият лидер До Куон обявихазаем” на маркет мейкърите. Този ход има за цел да защити фиксацията на стабилната монета към долара.

Докато До Куон не е споменал конкретно какво ще се случи с предоставените средства, по-вероятно е “заемът” на маркет мейкърите да има подобен ефект на масивна поръчка за продажба. 

Фондацията ще използва приходите от обратното изкупуване на UST, който загуби своята фиксация за момент през уикенда.

Членовете на общността на Terra изразиха разочарованието си от ситуацията, която се появи около стабилната монета. 

LFG премести $1.5 милиарда от общите си Биткойн притежания, което по същество е повече от половината от общото обезпечение точно на дъното на пазара.

Прочети Още: Биткойн продължава спада си, достигайки $33,000

Други потребители обвиниха До Куон в липса на прозрачност, докато решават да засегнат всички притежатели на UST и изискват повече информация и допълнителни обяснения. Но съоснователят на Terra твърди, че по време на ситуации, на каквито станахме свидетели вчера, скоростта е ключова и той реши въз основа на интереса на фондацията и притежателите на UST.

След сътресенията на пазара и бързия спад на BTC се появи паниката на пазара на криптовалути, което предизвика огромно изтичане на ликвидност от стабилната монета UST, което след това доведе до отмяната на обвързването към долара, и цената падна под $1.

На 8-ми май Биткойн падна до $33,563, което се очакваше от повечето мечки като Питър Шиф, който сподели, че ще има влошаване на пазарните сътресения, ако първата криптовалута по някакъв начин падне под $35,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене