НАЧАЛО Други

Louis Vuitton пуска NFT – модните марки продължават експериментите в игрите

април 19, 2022 17:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Louis Vuitton пуска NFT – модните марки продължават експериментите в игрите

Луксозната модна марка Louis Vuitton експериментира с незаменими токени (NFTs) с въвеждането на PFP (снимка на профил), вдъхновени от NFT наградите в мобилната игра Louis: The Game.

Играта беше представена за първи път през август 2021 г. Играчите влизат в свят, в който могат да обличат вдъхновения от марката аватар на име Vivienne и да тичат, събирайки пощенски картички, които ги учат за 200-годишната история на марката. Компанията е добавила нови куестове и нови NFT награди към приложението, според Vogue Business, който първи съобщи новината.

Играчите, които съберат определен брой безплатни NFT в играта, ще имат шанс да се класират за томбола за NFT, която продължава до 4-ти август (както разкрива една от картичките в играта, този ден е рожденият ден на Louis Vuitton.)

Играчите имат шанс да спечелят една от десет пощенски картички в играта, които представят Vivienne в редица различни визии, които ще бъдат преносими на множество платформи като PFP.

NFT са направени в сътрудничество със стартъпа Wenew Labs на Beeple, който също работи със дъщерната компания Possible и е изсечен от Етериум портфейла на Louis Vuitton.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: PlanB разглежда какво може да тласне Биткойн (BTC) нагоре

Какво следва?

На пръв поглед изследването на виртуални пространства и стоки се разглежда като положително за модната индустрия, идващо след години на прекъсвания на веригата за доставки и колебания в потребителските разходи от началото на пандемията COVID-19.

Но как модата може да се възползва от тази област все още не е добре разбрано. Дори някои от най-големите имена и играчи в пространството са скептични относно потенциала.

Собственият главен изпълнителен директор на компанията майка на Louis Vuitton, LVMH, Бернар Арно каза в януарско обаждане за печалбите, че е предпазлив по отношение на потенциален “балон” на метавселената, сочейки спукването на балона дотком в началото на 2000-те.

Франсоа Пино, основателят на Kering, конкурент на LVMH, е оптимист, казвайки, че метавселената ще бъде “подривна” възможност по време на обаждането за печалбата на компанията през февруари. Пино посочи потенциала на NFT като начин за удостоверяване на физическите стоки и възможната роля на смарт договорите за проследяване на вторичните продажби (текуща точка на болка за индустрията.)

Когато става дума за NFT, ще е необходимо много повече време, за да се разбере какво представляват по отношение на клиентското изживяване или добавената стойност”, каза Triefus на Gucci в интервюто на McKinsey.

“Но вие сте виждали значителен брой марки в сектора да казват, добре, ние вярваме, че NFT са релевантни, все още не сме 100 процента сигурни каква е тази релевантност, но ще пилотираме [това], ние ще експериментираме и в резултат ще получим някои знания и прозрения.”

За Gucci метавселената не е просто добра краткосрочна маркетингова възможност, казва той. В бъдеще той очаква той да се превърне в “много значителен” двигател на растежа на приходите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене