НАЧАЛО Други

Лоша новина за бъдещите поколения на САЩ поради темпове на натрупване на дълг

октомври 9, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лоша новина за бъдещите поколения на САЩ поради темпове на натрупване на дълг

Правителството на САЩ трупа дълг в баланса си, като според информацията само за три седмици е увеличило дълга си с повече от половин трилион долара.

Новите данни от правителствената платформа FiscalData показват, че дългът на страната е нараснал от $32.9886 трилиона на 14 септември до $33.51 трилиона на 5 октомври, което представлява увеличение с $524.7.

Източник: FiscalData

На фона на нарастващото дългово бреме на страната сенатор Синтия Лумис предупреди, че ако не се контролира, американската лудост по харченето може да удари бъдещите поколения.

Удвояването на дефицита до 2 трилиона долара през последната година трябва да бъде мигащ червен предупредителен знак за всички, които се грижат за бъдещето на Америка.

Нашата нация бързо се приближава към спиралата на смъртта на дълга, която ще погребе бъдещите поколения. Трябва да сложим край на пристрастяването на Вашингтон към разходите.

Това обаче не е единственият сенатор, който алармира за нарастващите нива на дълга на страната.

В ново интервю за CNBC милиардерът Рей Далио сподели, че САЩ вече се движат към фискална криза.

Ще имаме дългова криза в тази страна… Колко бързо ще се случи това, според мен, ще бъде функция на проблема с търсенето и предлагането, така че го наблюдавам много внимателно.

По данни на Федералната резервна банка на Сейнт Луис понастоящем федералното правителство плаща $909.5 милиарда лихви по неизплатения си държавен дълг на тримесечие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.