НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн е по-използвана криптовалута за разплащания от Биткойн

09.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн е по-използвана криптовалута за разплащания от Биткойн

През април се наблюдаваше значителен скок в търсенето на решение за плащане с Лайткойн (LTC), което достигна безпрецедентно съотношение от почти 2:1 спрямо Биткойн (BTC) в BitPay.

Този повишен интерес е отразен и в данните за скоростта на монетите във веригата, което показва стабилни основи за устойчив и органичен растеж в дългосрочен план.

По-конкретно, според данните, извлечени от BitPay на 8 май, плащанията с Лайткойн почти двойно надвишават тези с Биткойн в платформата. BitPay, известен доставчик на услуги за разплащане с криптовалути, е обработил над 54,000 крипто транзакции през април.

Интересното е, че приблизително 22,345 от тези транзакции са извършени с помощта на Лайткойн, което представлява доминация от 41.38% спрямо другите налични криптовалути. Биткойн следваше като втория най-използван метод за плащане с над 11,635 транзакции, което представлява 21.55% от общия брой.

Това означава съотношение 1.92:1 за плащанията с LTC спрямо BTC, което показва почти два пъти по-голямо търсене на Лайткойн.

Освен това е броят на транзакциите с Лайткойн постоянно нараства през последното десетилетие, показвайки корелация с цената на LTC. Тази тенденция предполага, че търсенето на плащания в мрежата може да повлияе на пазарното търсене на монетата, като по този начин окаже влияние върху цените.

Данните, получени от Santiment на 8 май 2024 г. и проследени до 7 май 2014 г., потвърждават това наблюдение.

Междувременно броят на Биткойн транзакциите бележи по-бавен растеж през годините и в момента намалява. Подобен спад се наблюдава през 2021 г. по време на рязкото увеличение на мрежовите такси. Понастоящем спадът следва период на рекордно високи средни такси за транзакции за BTC, надхвърлящи $100.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор с огромни печалби от меме криптовалута след победата на Тръмп в съда

Проницателен крипто търговец е постигнал значителни печалби, като е инвестирал в меме монетата MAGA (TRUMP), която наскоро достигна исторически връх.

30.05.2024 7:30 2 мин. четене

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.