НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн: Какво предстои за актива през 2023 г. ?

февруари 23, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн: Какво предстои за актива през 2023 г. ?

Ралито на Лайткойн (LTC) през 2022 г. в края на годината го превърна в една от най-добре представящите се криптовалути на пазара.

Въпреки намаляващия хайп около Лайткойн активът може да се похвали с 32% увеличение от 1 януари насам. Подсилвайки още повече оптимизма, има причини да се смята, че алткойнът може да отбележи значителен ръст през 2023 г.

Халвингът: основен катализатор

Един от основните катализатори за растежа на Лайткойн през 2023 г. е предстоящия през август халвинг. По време на това събитие крипто възнаграждението за добив на LTC блок се намалява наполовина като по този начин се увеличава оскъдността на криптовалутата и се намаляват инфлационните ѝ тенденции. Този недостиг може да доведе до повишаване на цената – нещо, което търговците очакват в месеците, предшестващи събитието.

Смесени резултати от предишните халвинг събития

Въпреки че халвингът се очаква с голямо нетърпение, той не винаги води до желаните покачвания. Лайткойн премина през две такива събития – през 2015 г. и 2019 г., като резултатите бяхa смесени. В първия случай монетата се покачи за кратко с 820% преди събитието, докато през 2019 г. то доведе до покачване с 550%.

Други катализатори за растежа на Лайткойн са приемането на Lightning Network, която има за цел да увеличи скоростта на транзакциите и да намали таксите. Освен това през август 2022 г. PayPal интегрира алткойна, което позволява на потребителите на платформата да купуват, продават и държат актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои ли корекция на крипто пазарите?


Заключение

Очаква се халвингът на Лайткойн през август 2023 г. да увеличи цената му поради повишения дефицит.

Въпреки това LTC има и други катализатори на растежа, като Lightning Network и интеграцията с PayPal. Макар че корелацията между цената на Лайткойн и халвингът не винаги се смята за надеждна, все още има причини да вярваме в потенциала за растеж на актива през 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Какви са очаквания за цената на Arbitrum след airdrop събитието?

Популярен крипто анализатор сподели вижданията си за това как ще се отрази airdrop събитието на цената на Arbitrum (ARB).

март 22, 2023 20:00 2 мин. четене

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене

Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо

Цената на XRP отбеляза значителен скок, което може да означава, че продължаващият правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) може скоро да приключи.

март 22, 2023 10:00 2 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене