НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн: Халвингът е след броени дни – китовете трупат с рекордни темпове

юли 31, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн: Халвингът е след броени дни – китовете трупат с рекордни темпове

Притежателите на Лайткойн проявяват засилен интерес към натрупването на криптовалутата, често наричана "сребърния актив" на крипто индустрията, преди предстоящото ѝ халвинг събитие.

Официалният акаунт на Лайткойн в Twitter обяви, че халвингът наближава, като към 30 юли са останали по-малко от 2,000 блока. Това събитие се очаква с голямо нетърпение, а освен това ще намали възнагражденията за блокове от 12.5 LTC на 6.25 LTC.

Данните от Santiment, компания за блокчейн анализи, показват, че средните по размер Лайткойн китове, които притежават между 100 и 10,000 LTC, активно придобиват още Лайткойн от 14 юни насам. 

Компанията смята, че това “агресивно натрупване” се дължи на очакванията, свързани със халвинг събитието. Понастоящем тези портфейли притежават общо 18.18 милиона LTC, оценени на около $1.7 милиарда.

Халвинг събитията на монетите обикновено се разглеждат като положителни от крипто търговците, което допълнително допринася за положителните настроения около Лайткойн.

Друг доклад от BeInCrypto също подкрепя идеята за увеличено натрупване, посочвайки, че миньорите на Лайткойн са увеличили резервите си, придобивайки 400,000 LTC между 1 и 28 юли.

В резултат на тези положителни настроения и увеличеното натрупване, цената на Лайткойн се повиши. Към момента на писане на статията LTC е поевтинял с 1% през последните 24 часа и се търгува за приблизително $93. През последните 7 дни, водещи до настоящата дата, цената на LTC се повиши с около 5%

Това е в контраст с представянето му в началото на юли, когато стойността му спадна от над $100. Лайткойн преживя подем през юни, когато EDX Market го включи в списъка на поддържаните криптовалути на своята платформа. 

Въпреки това цената му започна да се понижава в началото на юли, след като достигна връх от $113.

Освен това обемът на търговията с Лайткойн също отбеляза значителен ръст през този период. През последните 24 часа обемът на търговията с дигиталния актив нарасна с близо 150% до над $1 милиард, надхвърляйки значително $395 милиона, регистрирани на 29 юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.