НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн халвинг след 2 месеца – какво да очакваме?

май 26, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн халвинг след 2 месеца – какво да очакваме?

Лайткойн (LTC) отбеляза спад от почти 5% през изминалата седмица, въпреки че на 14-дневните графики все още отчита ръст от близо 10%.

Пазарните наблюдатели обаче очакват потенциално рали на цените с наближаването на предстоящото халвинг събитие на LTC. Събитието е планирано да се случи на 10 август тази година, по-конкретно при блок 2,140,000.

По време на халвинга възнагражденията за блокове, давани на миньорите на Лайткойн за валидиране на транзакции, ще бъдат намалени наполовина.

Сегашната награда от 12.5 LTC ще бъде намалена на 6.25 LTC. Обичайно е крипто миньорите да се стремят към увеличаване на резервите с наближаването на датата на халвинга, тъй като тези събития често водят до скок на цените, подобно на това, което се случи при Биткойн (BTC) в миналото.

Заслужава да се отбележи обаче, че типичната тенденция за трупане на токени от миньорите преди халвинга този път не е очевидна. Данните от веригата показват обратното, тъй като миньорите всъщност продават резервите си. Последните данни от IntoTheBlock разкриват, че само през май 2023 г. миньорите на Лайткойн (LTC) са продали приблизително 680,000 LTC.

Поведението на продажба може да се дължи на това, че миньорите се възползват от неотдавнашния скок на цените на LTC. Нарастващите разходи за енергия в световен мащаб и регулаторните действия срещу операциите по добив на криптовалути доведоха до рязко повишаване на разходите за добив.

Освен ако тези обстоятелства не се променят, вероятно миньорите на LTC ще продължат да продават своите притежания.

Що се отнася до ценовите перспективи, през последните три седмици се наблюдава забележимо превъзходство на Лайткойн (LTC) в сравнение с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Значителна роля изигра търговското поведение на големите притежатели, известни като крипто китове, които притежават баланси от 10,000 до 100,000 LTC.

Тези китове обаче наскоро започнаха да прибират печалби, като между 23 и 26 май продадоха 110,000 LTC (еквивалентни на приблизително $9.5 милиона).

Това поведение на китовете в миналото е било свързано с движение на цените, което показва, че продължаващите им продажби могат да доведат до нова корекция в цената на LTC. Ето защо, ако тази тенденция се запази, има вероятност цените на LTC да паднат под $80.

Освен това, както бе споменато по-рано, настроенията сред миньорите в момента клонят по-скоро към продажба, отколкото към натрупване на LTC. Тези нагласи обаче могат да се променят с наближаването на датата на халвинга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Разглеждаме потенциала на Биткойн в коефициенти – ТАЗИ криптовалута е с коефициент 1.65 да скочи с 300%!

Феновете на спортните залози харесват коефициентите, защото предлагат ясна визия за това какви са шансовете едно събитие да се случи. И макар в крипто средите подобни неща да не са чак толкова ясни, то в тази статия решихме да ви покажем някои криптовалути, които могат да се развият доста добре при правилните обстоятелства.

юни 2, 2023 18:00 5 мин. четене

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.