НАЧАЛО Биткойн

Lightning мрежата на Биткойн значително увеличи капацитета си

юли 23, 2022 11:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Lightning мрежата на Биткойн значително увеличи капацитета си

Непрекъснатият растеж на Lightning Network (LN) на Биткойн продължава да се ускорява, след като достигна още един важен етап, необезпокояван от продължаващия мечи пазар на криптовалутите.

По-конкретно, общият капацитет на Lightning Network в публичните канали достигна 4,290 биткойна, което представлява увеличение от 34.6% и +1,102 BTC, след като цената на Биткойн регистрира последния исторически връх от почти $68,000 през ноември миналата година, сочат данни от Glassnode.

Платформата разкри:

Капацитетът на LN на Биткойн в публичните канали продължава да се изтласква към нови върхове, въпреки преобладаващите насрещни ветрове на мечия пазар.

Последици от растежа на LN

Въз основа на последния ръст той може да се тълкува като нарастващо доверие и използване на мрежата, дори когато тя претърпява зрялост заедно с подобренията.

Забележително е, че Lightning Network, решение за мащабиране от втори слой, предназначено да направи транзакциите с BTC по-бързи и по-евтини, продължава да намира случаи на използване. Например приемането на Биткойн като законно платежно средство в Ел Салвадор предложи на платформата случай на употреба в реалния свят. 

Освен това увеличаването на капацитета потенциално ще доведе до рязко нарастване на ежедневните случаи на използване на Биткойн (BtC), като например плащания и инвестиционни възможности, които стимулират приемането на актива. Очаква се, че напредъкът потенциално ще тласне Биткойн към мейнстрийма, тъй като криптовалутата продължава да се налага като средство за съхранение на стойност. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘SEC не регулира добросъвестно’, твърди представител на САЩ

Въздействието на LN е подчертано в неотдавнашно проучване на Федералната резервна банка на Кливланд: 

Откриваме значителна връзка между приемането на LN и намаленото претоварване на блокчейн, което предполага, че LN е спомогнал за подобряване на ефективността на Биткойн като платежно средство. Това подобрение не може да бъде обяснено с други фактори, като например промени в търсенето или приемането на SegWit.

Биткойн поддържа краткосрочен възход

Струва си да се спомене, че капацитетът на LN подчертава продължаващото приемане на технологията въпреки разклатената цена на Биткойн. Забележително е, че от последния рекорден връх насам Биткойн се е коригирал с над 70%, като в момента активът се опитва да поддържа стойността си над $20,000. 

Биткойн се търгува около $22,800 към момента на публикуване. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене