НАЧАЛО Биткойн

Lightning мрежата тества стабилни монети в блокчейна на Биткойн

13.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Lightning мрежата тества стабилни монети в блокчейна на Биткойн

Lightning Labs, организацията, която стои зад Lightning мрежата на Биткойн, успешно тества протокол, предназначен да улесни издаването на стабилни монети в BTC блокчейна.

Елизабет Старк, главен изпълнителен директор на Lightning Labs, обяви това развитие по време на речта си на срещата на Financial Times за крипто и дигитални активи. Старк разкри, че разработчикът наскоро е извършил тестова транзакция в Lightning мрежата, използвайки актив, създаден с протокола Taproot Assets.

Тя подчерта целта за интегриране на „крипто долари и стабилни монети“ в блокчейна на Биткойн, отбелязвайки, че това ще реши практическите предизвикателства и ще привлече повече потребители към пространството на дигиталните активи. Старк наблегна на фокуса върху решаването на реални проблеми, а не върху популяризирането на меме криптовалутите или предприятия, свързани с хазарта.

Освен това се изтъкна рязкото нарастване на интереса на разработчиците към BTC след халвинга. Тя спомена инициативи като разработчици, работещи по проекти за децентрализирани финанси (DeFi), и bitVM, който улеснява създаването на Биткойн-Тюринг договори. Старк наблегна на глобалната приложимост на технологията на Lightning Labs, стремяща се да премахне разграничението на „трансграничните“ плащания, подобно на ежедневните интернет дейности като имейли или текстови съобщения.

Въз основа на неотдавнашен доклад на Международния валутен фонд (МВФ) Старк посочи, че Биткойн се е превърнал в жизненоважен канал за парични преводи и заобикаляне на капиталовия контрол в развиващите се пазари. Това наблюдение резонира с опита на разработчиците и общностите в региони, които се борят с хиперинфлация и авторитарни режими. В такива условия BTC служи едновременно като актив и средство за размяна, когато традиционните алтернативи са оскъдни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на Bitcoin Magazine, за капацитета на Биткойн да се справи с дълга на нацията от $35 трилиона.

29.05.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.