НАЧАЛО Uncategorized

Lido (LDO) загуби $11 милиарда от общата си заключена стойност

май 24, 2022 7:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Общата заключена стойност на Lido (LDO) (TVL) направи нови по-високи дъна през третата седмица на май поради мечите тенденции на пазара на децентрализирани финанси (DeFi).

Lido беше второто децентрализирано приложение (dApp) по заключена стойност през април. Lido загуби 57% от най-високия си TVL за всички времена на 6 април. На този ден TVL беше приблизително $20.4 милиарда, а на 22 май той спадна до около $8.6 милиарда.

Lido има за цел да запознае милиони хора със стейкинга. Потребителите могат да стейкват своите активи за ежедневни награди от протокол, който няма изискване за минимален залог. Някои от услугите и приложенията, които са интегрирани с Lido, включват StakeEther, Curve, MakerDao, Ledger, Anchor Protocol, SushiSwap Onsen и 1inch.

Защо спада TVL на Lido

TVL падна значително поради общ пазарен срив в общaта стойност, заключена в блокчейните, на които е разположен.

TVL на Етериум на 6 април беше около $10.32 милиарда. Липсата на голям инвеститорски интерес доведе до спад от 17% до около $8.47 милиарда на 22 май.

TVL на LDO, заключена на Terra в деня на най-високата си стойност за всички времена, беше приблизително $9.66 милиарда. На 22 май общата стойност, заключена в Terra, беше $14,870, което е спад от 99% за шест седмици.

TVL на Solana по време на постижението на Lido беше около $417.17 милиона и намаля с 69% до $126.24 милиона на 22 май.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CEO на хедж фонд разглежда какво може да тласне Биткойн нагоре

На Moonriver TVL на LDO беше приблизително $2.57 милиона, заключена по време на пика. Намалелият инвеститорски интерес към децентрализираното финансиране отбеляза спад от 27% до $1.86 милиона за същия период.

След като намаля с повече от $11 милиарда благодарение на гореспоменатите вериги, Lido загуби мястото пред Curve и MakerDAO.